Celoten izkupiček od včerajšnjega dobrodelnega spektakla v višini 15.200 evrov pa so prireditelji namenili Pucovi soprogi Jasenki in sinu Borutu.

Velika večina nekdanjih soigralcev Iztoka Puca na reprezentančnem in klubskem prizorišču se je zbrala v Celju. V prvi tekmi je slovenska olimpijska reprezentanca iz Sydneyja premagala hrvaško olimpijsko reprezentanco iz Atlante z 29:25 (14:13), v drugi tekmi pa je zdajšnja slovenska izbrana vrsta, ki se je v minulih dneh - v okviru tedna Evropske rokometne zveze (EHF) - pripravljala na Rogli, ugnala Celje Pivovarno Laško s 35:32 (18:17).

Na obeh sobotnih tekmah končni razplet ni bil v ospredju, prireditev je - po zaslugi glavnih pobudnikov Dragane Jusupović in Rolanda Pušnika - imela humanitaren pridih. Dobrodelni rokometni spektakel se je začel s pesmijo Ne mine dan Pucovega prijatelja Zorana Predina, ki je pel tudi na četrtkovem pogrebu v Zagrebu, vmes pa je bil bogat program: med tekmama nekdanje slovenske zasedbe iz Sydneyja in hrvaške iz Atlante ter Slovenije in Celja Pivovarne Laško je imel govor Pucov dober prijatelj in nekdanji soigralec Uroš Šerbec, ob tem pa so pripravili tudi dražbo za drese francoskega superzvezdnika Nikola Karabatića (zanj so iztržili 200 evrov), njegovega klubskega soigralca pri francoskem Montpellierju Vida Kavtičnika (70 evrov) in igralca nemškega HSV Renata Vugrinca (50 evrov). Celotna prireditev v spomin na Puca, kjer se je zbralo več kot 4000 gledalcev, se končala z zatemnitvijo dvorane.

"Iztok je bil velik igralec, velik človek. V izjemno čast si štejem, da sem bil njegov kapetan v Celju, pa tudi pet let njegov sostanovalec na pripravah in potovanjih. Bil je zelo predan rokometu, vselej je imel najvišje cilje, ki jih je večinoma tudi dosegel, brezkompromisen borec. Po drugi strani pa je bil tudi zelo tenkočuten in čustven človek, zelo preprost pod to 'zvezdniško' preobleko in navezan na svojo družino. Bil je vrhunski rokometaš, a svoje športne cilje je vedno podredil ekipnemu uspehu. V tej smeri je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, ob njem smo tudi mi postali boljši rokometaši. Bil je igralec, ki je rokometu dal širino in novo dimenzijo, svoje znanje pa je nesebično prenašal na soigralce in vsako ekipo, od Borca do Prul, naredil boljšo," je o Pucu dejal Šerbec.

Za slovensko izbrano vrsto iz Sydneyja, ki jo je vodil Leopold Jeras, so na dobrodelni tekmi nastopili David Imperl, Rolando Pušnik, Beno Lapajne, Branko Bedekovič, Tettey Banfro, Gregor Cvijić, Zoran Jovičić, Andrej Kastelic, Jani Likavec, Zoran Lubej, Roman Pungartnik, Tomaž Tomšič, Roman Šavrič in Šerbec, za hrvaško iz Atlante pa Božidar Jović, Vladimir Šujster, Valner Franković, Zlatko Saračević, Bruno Gudelj, Vladimir Jelčić, Zvonimir Bilić, Nenad Kljaić, Ivica Obrvan, Vladimir Vujović, Valter Matošević in Patrik Čavar.

Rokometna legenda Iztok Puc

Puc je bil pravi "unikum" v mednarodnem svetu rokometa, v silno uspešni igralski karieri je bil član nekdanje jugoslovanske, po njenem razpadu pa še hrvaške in slovenske reprezentance. Z vsemi tremi je nastopil na olimpijskih igrah: z jugoslovansko izbrano vrsto je v Seulu leta 1988 osvojil odličje bronastega, s hrvaško v Atlanti leta 1996 zlatega leska, s slovensko reprezentanco pa je v Sydneyju leta 2000 zasedel osmo mesto.

V dolgoletni klubski karieri je igral za Šoštanj, Borac iz Banja Luke, Zagreb, Celje Pivovarno Laško in Prule 67. Največje uspehe na klubskem področju je dosegel v majici Zagreba, z njim je dvakrat osvojil ligo prvakov, s Celjem pa trikrat igral v polfinalu najbolj imenitnega tekmovanja na stari celini.