Da so ustvarili seznam, so najprej zbrali 40 igralcev, ki zaslužijo največ cekinov. Vsak igralec je moral igrati vsaj v treh filmih v zadnjih petih letih, filmi pa so morali igrati v več kot 500 kinematografih. V obravnavo Forbes ni štel filmov, ki so premiero doživeli po prvem maju letos, prav tako niso upoštevali animiranih filmov, saj igralec tam ne igra, temveč le posodi glas.

In sodeč po izračunih, je najbolj preplačani igralec v Hollywoodu  Eddie Murphy. Njegova zadnja filma, Imagine That in Meet Dave, sta bila popolni polomiji - Murphy je dobil vnaprej plačanih kar nekaj milijonov, filma pa sta oba v blagajne prinesla veliko manj denarja, kot so potrebovali za njihovo produkcijo. Meet Dave je zaslužil le 50 milijonov dolarjev, stal pa jih je 60. Imagine That je bil še slabši, 22 milijonov doprinosa proti 55 milijonom stroškov.

Druga na seznamu je igralka, ki ni niti približno tako dobro plačana kot Murphy, so pa filmi, v katerih je igrala, glede na zaslužke še slabši od Murphyjevih - gre za Drew Barrymore. Proizvajalcem filma je Barrymorjeva od vsakega dolarja, ki ga je zaslužila, v žep vrnila le 40 centov.

Oglejte si fotogalerijo in izvedite, kdo še sodi na Forbesov seznam 10 najbolj preplačanih igralcev Hollywooda.