Po predlogu, ki ga bo glede na večino Jankovićeve liste skoraj zagotovo konec novembra potrdil mestni svet, bo vozovnica za 90 minut z možnostjo prestopanja z današnjih 80 centov poskočila na 1,2 evra, mesečna šolska in upokojenska vozovnica bosta po novem stali 20 evrov, navadna mesečna vozovnica 37 evrov, tista za brezposelne pa 17 evrov.

LPP je vozovnice nazadnje podražil leta 2007, ko so se te zaradi zaokroževanja navzgor ob uvedbi evra v povprečju dvignile za slabih šest odstotkov. Leta 2009 je občina uvedla plačevanje z urbano, cena vozovnice je takrat ostala 80 centov, kolikor je stal žeton, čeprav so lahko potniki v 90-minutnem intervalu neomejeno prestopali. Danes to odločitev označujejo kot pozitivno, saj se je prvič v desetih letih število potnikov povečalo, čeprav le za skromen odstotek.

Od takrat naprej imajo v LPP vedno slabšo prodajo terminskih vozovnic, uporabniki katerih so veliko bolj redni gosti na mestnih avtobusih. S precejšnjo podražitvijo enkratne vozovnice naj bi LPP torej predvsem poskusil prodati več terminskih vozovnic, ni pa jasno, zakaj so pri tem za nekaj evrov podražili tudi šolske in navadne mesečne vozovnice.