"Če seveda naslednje leto ne bo treba še bolj zategniti pasu," je skeptičen mladi rolkar, ki se ne želi izpostavljati in težko razume, zakaj je treba varčevati pri tako skromnih postavkah, ki pomenijo ogromno pridobitev za mlade. "Vse preveč mladih poseda po gostilnah in ne ve, kaj bi sami s seboj. Mi pa se rekreiramo in družimo in z uspehi opozarjamo nase tudi z vadbo na neprimernem poligonu, ki smo ga sami uredili," nadaljuje rolkar.

Kamniški rolkarji, ki so ustanovili društvo Debela Veronika, so si skejterski park uredili ob železniških tirih za Domom kulture Kamnik. Sandra Žumer Štupar z Občine Kamnik je v odgovoru na svetniško vprašanje Nine Mavrin (SNS) pojasnila, da so skejterski park prestavili v naslednje leto zato, ker 11.000 evrov ne zadostuje za celovito in varno ureditev. Zato bodo naslednje leto za ureditev prostorov, kjer bodo lahko mladi kakovostno in varno preživljali svoj prosti čas, namenili 36.500 evrov, kolikor znaša predračun.

Upočasnjuje se tudi prenova Športne dvorane Kamnik, za katero so letos izvedli razpis, a ponudnika niso izbrali. Na občini pojasnjujejo, da je prenova predvidena ob gradnji in obnovi mestnih šol, ki pa se prav tako odmika. Z rebalansom so namreč oklestili tako postavko za dvorano kot za šoli. Slednjo so, kljub nasprotovanju opozicije, oklestili za kar 200.000 evrov. Zato pa na občini dodajajo, da se že pripravljajo na rekonstrukcijo bazenskega kompleksa Pod Skalco, za kar naj bi naslednje leto izdelali projektno dokumentacijo.