Ob 14.45 se bosta na Norveškem v petem krogu skupine B v ligi prvakinj pomerila Larvik in Viborg, glede na trenutni vrstni red (Larvik 6 točk, Krim 5, Viborg 4, Podravka 1) pa bi krimovkam za predčasno uvrstitev v drugi krog odgovarjala dva scenarija - zmaga Norvežank (potem bi bila Krimu dovolj že točka s Podravko) ali neodločen izid (za uresničitev cilja bi potreboval zmago proti Hrvaticam), medtem ko bi zmaga Dank odločitev o potnicah za četrtfinale prenesla na zadnji krog.

"Idealno bi bilo, da bi proti Podravki prikazali igro iz prvega polčasa proti Viborgu v Ljubljani in iz drugega proti istemu nasprotniku na Danskem. A to je zelo težko, čeprav si prizadevamo za to. Imamo kakovost, z vrnitvijo Gorice Ačimović smo še pridobili igralsko širino, iz tekme v tekmo pa smo boljši in močnejši," ocenjuje Krimov trener Tone Tiselj. Pred dvobojem v Stožicah (vstop prost) z evropskimi prvakinjami iz leta 1996, ki imajo v svojih vrstah le eno tujko (Srbkinjo Sanjo Damnjanović, nekdanjo Krimovo igralko), Tiselj pravi: "Gre za kakovostno ekipo z dobro izdelano igro, ki je zgolj zaradi le ene tujke najbolj enotna, medtem ko sta Krim in Viborg pri tem precej drugačna."

In še tole: Krim se na kazen, ki mu jo je zaradi slabe organizacije oktobrske tekme proti Viborgu v Stožicah izrekla evropska zveza (750 evrov), ne bo pritožil. "Po Viborgovi pritožbi nas je EHF enostavno moral kaznovati, čeprav je kazen le simbolična. Nanjo se ne bomo pritožili, a ne le zato, ker je taksa zanjo kar tisoč evrov. Ko sem videl vso dokumentacijo o tem primeru, sem ugotovil, da je v njej veliko smešnih zadev," je kazen komentiral Krimov direktor Goran Dujić