Ponudniki namestitvenih zmogljivosti so predlagali tudi, da bi na agenciji v poletni sezoni poskrbeli za redno avtobusno ali kombi progo, ki bi povezala vse glavne turistične ponudnike.

Skibus Terme Snovik-Krvavec

Direktorica agencije Andreja Eržen pravi, da se s predstavniki občine Kamnik in družbe Velika planina - Zaklad narave že pogovarjajo, da bi zadrege obiskovalcev Velike planine že naslednje poletje rešili vsaj s postavitvijo nekaj kemičnih stranišč. Zametek želenega krožnega avtobusa pa bodo preizkusili že to zimo s skibusom iz Term Snovik do Krvavca, ki bo ustavljal tudi v Kamniku in Vopoljah. Ker na agenciji opažajo tudi povečano zanimanje organizatorjev potovanj za golf, se že dogovarjajo tudi z igrišči v Volčjem potoku, Smledniku in na Bledu; poskusili bodo pripraviti program s prenočevanjem v Termah Snovik.

Do septembra več kot 12.000 turistov

Povečanje števila obiskovalcev znamenitosti ob vznožju Kamniških planin kaže predvsem statistika turistične takse. Do začetka septembra je v Kamniku prenočevalo 12.094 turistov, ki so skupno ustvarili 36.503 prenočitve. V enakem obdobju lani je v Kamniku prenočevalo 10.288 turistov, ki so ustvarili 32.978 nočitev oziroma 3525 manj kot letos. Statistiko obiskovalcev beležijo tudi na treh turističnih točkah, in sicer v TIC Kamnik, na Malem gradu in v Motniku. Do konca septembra je TIC Kamnik obiskalo 10.212 turistov, od tega 5323 tujcev, večinoma iz Nizozemske, Francije, Nemčije in Italije. Na Malem gradu so čez poletje našteli 2826 obiskovalcev, na novi turistični točki v Motniku pa 279 turistov, pretežno domačih.

Na sestanku s ponudniki namestitvenih zmogljivosti so predstavili tudi sodelovanje z regionalno organizacijo in projekt Promocija turističnega območja Srca Slovenije, ki ga vodijo. Projekt je vreden 328.000 evrov (240.000 evrov je evropskih), vanj pa je vključenih sedem občin. V sklopu projekta bodo z novim letom začeli pripravo celostnega spletnega portala, novih turističnih izdelkov ter poskrbeli za promocijo in ustrezno izobrazbo vodnikov in turističnih ponudnikov v regiji. Ponudnike namestitvenih zmogljivosti pa bodo sredi tega meseca popeljali na študijsko turo in delavnico na Turistično kmetijo Urška, ki je letos pridobila certifikat - EU Marjetico.