Sobota, 5. novembra

V Velenju se bodo zbrali numizmatiki, filatelisti in kartofili. Denar, znamke in razglednice bodo ta dan zamenjali evro.

Zgrabite kozarce in na pot ob Ljubljanici! Potem ko bo svoje povedal župan/kandidat na volitvah/morebitni novi predsednik vlade Zoran Janković, bo uradno odprta Ljubljanska vinska pot.

V Cankarjevem domu bo nastopila španska pevka flamenka Estrelle Morente.

Nedelja, 6. novembra

V odsotnosti džamije, na katero slovenski muslimani čakajo že nekaj desetletij, bo osrednja molitev islamske skupnosti v Sloveniji ob kurban bajramu potekala v dvorani Slovana na Kodeljevem.

V Slovenskem mladinskem gledališču bo ob 19.30 premiera predstave Stolp (Ivo Svetina) v režiji Silvana Omerzuja, v Cankarjevem domu pa premiera predstave Kdo je naslednji? avtorja in režiserja Janeza Janše.

Še zadnji izmed letošnjih velikih maratonov - newyorški.

Na svetovni dan preprečevanja izkoriščanja okolja v času vojne in oboroženega konflikta bodo v Londonu izbirali novo najlepšo Zemljanko. Za plastično tiaro in "mir na zemlji" se bo potegovala tudi Grosupeljčanka Lana Mahnič Jekoš.

Ponedeljek, 7. novembra

V Bruslju se bodo sestali finančni ministri držav z evrom, da še poglobijo občutek permanentne krize.

Venezuelski terorist Carlos, znan tudi pod imenom Šakal, bo v Parizu stopil pred sodnike zaradi "sodelovanja pri umoru in uničevanju lastnine", kar naj bi zagrešil z organizacijo bombnih napadov v Franciji leta 1982 in 1983.

Torek, 8. novembra

Srečanje evropskih finančnih ministrov Ecofin. Tema: evro.

V nemškem Lubminu bodo voditelji Nemčije, Francije, Rusije in Nizozemske svečano odrli Severnomorski plinovod.

Sreda, 9. novembra

Olimpija bo v stožiški dvorani gostila košarkarje Galatasaraya. Če želi ostati v igri za drugi krog, mora zmagati.

V ameriškem Nashvillu bodo podelili 45. nagrade najboljšim v country glasbi.

Četrtek, 10. novembra

Portugalski parlament bo začel razpravo o proračunu za leto 2012, ki je seveda dodobra oklesten v skladu z evropskimi smernicami za države na robu bankrota.

Petek, 11. novembra

Martinovo. Mošt bo vino postal.

V Stožicah bo koncertiral Elton John.