Pahor pravi, da je iskren – tudi takrat, ko je dejal, da ob padcu vlade ni čutil grenkobe. Sicer pa je trmast, zaradi česar včasih težko prizna napake in vztraja tudi takrat, ko že vsi obupajo. Na vprašanje, koliko meni, da je pripomogel k nizki javnomnenjski podpori vlade in katere so bile ključne napake, je Pahor najprej izpostavil krizo. "Potem pa seveda tudi ravnanja in afere, ki so ljudi razjezile."

Dodal je, da socialnih dialogov v času njegove vlade ni manjkalo, manjkalo pa je kompromisov. Zaradi pomanjkanja kompromisov s sindikati je pri pokojninski reformi zato upal na razum in pogum ljudi. "Na koncu se je izkazalo, da so ljudje našli neko vrsto potuhe v zagotovilih tistih, ki so rekli, da pokojninska reforma ni potreba," je dodal.

"Domišljam si, da sem predsednik vlade, ki ima dober vpogled v mednarodne ekonomske, finančne, politične in varnostne razmere. Če kdaj, potem bo zdaj bistvena sposobnost presoje, kaj se bo dogajalo v prihodnjih letih. Drugi voditelji te sposobnosti v takšni meri nimajo. To je moja dodatna vrednost, oni bodo seveda naredili svoje, vi se boste pa odločili po vaši vesti,“ je dejal za Siol.net.

Pahor v intervjuju ni hotel jasno povedati ali bo odstopil z mesta predsednika stranke. Prav tako ni želel pojasniti, zakaj je Angeli Merkel dejal, da Zorana Jankovića ne bi želel v svoji stranki. Obenem pa nad stališčem glavnega tajnika SD, ki je dejal, da bo Janković z nastopom na volitvah uničil levico, ni bil navdušen, saj je prepričan, da ima vsak pravico do svojega mnenja.