Oba gola v Lyonu je v svojem 105. nastopu za Real dosegel portugalski kapetan Ronaldo, prvega s prostega strela v 24. minuti, drugega pa iz enajstmetrovke v 69. minuti; kazenski strel si je priboril sam, ko je izsilil prekršek Mouhamadouja Daboja. S štirimi zmagami Real zanesljivo vodi v skupini D.

"Nisem pričakoval, da bom prišel do stotice tako kmalu. Bolj pomembno pa je, da se je Real z novo zmago že uvrstil v nadaljevanje tekmovanja. Uspelo nam je doseči prvi cilj. Zato bomo lahko v nadaljevanju igrali bolj mirno kot doslej," je menil 26-letni Ronaldo, ki je v Realu od leta 2009. Pred tem je od leta 2003 igral za Manchester United, ki je po zmagi nad Otelul Galatijem z 2:0 povedel v skupini C.

Schweinsteiger zaradi zlomljene ključnice na daljši bolniški

Nemški nogometni klub Bayern je drago plačal sinočnji uspeh na tekmi lige prvakov proti Napoliju. Nemci so zmagali s 3:2 in naredili velik korak k prvemu mestu v skupini A, vendar so zaradi hujše poškodbe rame za več tednov izgubili enega ključnih igralcev Bastiana Schweinsteigerja.

Schweinsteiger se je poškodoval ob koncu tekme, ko je po trčenju z Napolijevim napadalcem Gokhanom Inlerjem obležal na igrišču in so ga odnesli na nosilih. Bavarski klub je sporočil, da si je Schweinsteiger zlomil ključnico, tako da ga čaka več tednov mirovanja, po vsej verjetnosti pa ne bo več nastopil do konca leta. Operacija poškodovane rame ga čaka še danes.

"Zelo zaskrbljujoče je, da se je Bastian tako hudo poškodoval. Odsotnost takšnega igralca se bo v naši igri zanesljivo poznala," je dejal trener Bayerna Jupp Heynckes.