Menedžer Mauro Gianetti je zatrdil, da jim po odpovedi sponzorja Geox v tako kratkem času ni uspelo dobiti novega sponzorja. Profesionalno ekipo bodo poskušali obdržati, s tem da bodo zagotovili status Pro kontinental team UCI. Ta drugorazredni status omogoča sodelovanje na največjih dirkah s povabili, ki ga je ekipa sicer že imela v letu 2011. Vodstvo je najboljšim (in najdražjim) od 23 kolesarjev s pogodbo že dovolilo, da si lahko iščejo druge ekipe. Rus Denis Menčov je blizu dogovora s Katjušo, zmagovalec Vuelte Juanjo Cobo ima več ponudb.

"Poskušali bomo nadaljevati projekt, čeprav je položaj neugoden. Če bi ravnali preveč rigorozno, bi to sprožilo veliko nezaupanje med sponzorji v prihodnje. Zavedamo se, da je od ekipe odvisnih 50 družin, zato se bomo potrudili," je dejal Jean Fernandez Matxin, Gianettijeva desna roka. Tudi v novomeški Adrii Mobil (status Kontinental UCI) še čakajo, da bi se ob morebitni razpustitvi ekipe dogovorili s Kumpom in Furdijem, če bi ostala brez ekipe.

"Kot je mogoče prebrati, je vodstvo ekipe medijem že dalo določen odgovor. Nam še niso sporočili ničesar," je stanje opisal Blaž Furdi, slovenski podprvak, po dosežkih deseti slovenski kolesar v sezoni 2011. "Sem optimist in verjamem, da ekipa bo. Čez nekaj dni bomo zagotovo izvedeli več," Furdi verjame v dober razplet.