"Seveda je to posebna čast, če lahko zmagaš na prvi dirki v neki državi, kjer so organizatorji postavili zelo lep objekt. Od starta do cilja nam je šlo vse izredno dobro od rok, čeravno sem moral vseskozi paziti, kaj za menoj dela Jenson. Z njim sva imela dvoboj na daljavo, saj ni nikoli zaostajal za več kot 4 sekunde. A bolj ko so se bližali postanki, manjša je bila prednost. Zato smo pri postankih morali dati vse od sebe, a smo vseeno, povsem razumljivo, tam izgubili nekaj časa. K sreči ne toliko, da bi to ogrozilo novo zmago," je povedal Sebastian Vettel. Nemec je dodal, da je bil za to dirko odločujoči dejavnik, da je bil dirkač dovolj pazljiv pri obrabi pnevmatik, kajti če si jih prehitro porabil, si bil proti koncu posameznega dela dirke tako rekoč brez pravega orožja proti napadom tekmecev.

Jenson Button je ponovno pokazal, da nanj lahko pri McLarnu resno računajo, kajti dirko je odpeljal brez napake: "Glede na zmogljivosti celotnega moštva smo naredili vse prav. To je bilo največ, kar smo lahko pokazali na stezi, več nam tehnika v tem trenutku ne omogoča. Dirkalnik ni bil dovolj hiter za zmago, to je zelo enostavno. Lahko smo zadovoljni vsaj toliko, da smo prisilili Red Bull, da se te dirke ni lotil povsem brezskrbno, saj smo bili stalno na preži. A Sebastian ni napravil nobene napake." V boju za naslov podprvaka je zatajil Mark Webber, ki je povedal, da so povsem odpovedali nekje na polovici dirke. Njegov dirkalnik se ni najbolje znašel s tršimi pnevmatikami, kar je s pridom izrabil Fernando Alonso.

Španec je vnovič dokazal, da lahko iz vedno bolj povprečnega Ferrarija še iztisne toliko hitrosti, da se zavihti na zmagovalne stopničke. "Uvrstitev med prve tri nikoli ni slaba, a res je tudi, da smo vse skupaj doživljali zelo čustveno, saj je italijanski dirkaški šport izgubil svojega vidnega člana, Marca Simoncellija. Vsega 20 minut pred startom so mehaniki na mojem sprednjem krilcu odkrili napako in smo jo lahko hitro odpravili, v nadaljevanju pa je bilo naše glavno vodilo biti potrpežljiv. Ta strategija se nam je izplačala, a boj za mesto podprvaka je še odprt, čeprav se zavedamo, da nam bo zelo težko uspelo osvojiti to mesto," je povedal Fernando Alonso.

Zato pa se vedno bolj temni oblaki zbirajo nad Filipom Masso. Brazilec trenutno vozi pod velikim pritiskom, kajti pri Ferrariju so že začeli navezovati stike z nekaterimi drugimi dirkači, kar je jasen znak, da jih je Massa po vseh letih dokončno razočaral. Zato si je Brazilec na tej dirki privoščil kar tri napake. Na kvalifikacijah je edini pregrobo zapeljal čez enega od robnikov in polomil obeso na sprednjem kolesu, povsem enako napako pa je storil nato tudi na dirki in odstopil. Še huje pa je bilo, ko je pod pritiskom Lewisa Hamiltona ponovno skušal zavarovati svoje mesto na nemogoč način. "Na posnetku se je videlo, da je Massa pogledal v ogledalo in je videl, da je Hamilton poleg njega, poleg tega je zapeljal nekoliko bolj na desno in tako odprl vrata Hamiltonu, da bi potem nenadoma skušal blokirati njegovo prehitevanje. Zato ne verjamem, da Massa ni videl, kje je Hamilton in bi lahko preprečil trčenje, zato tudi naša odločitev o kazenski vožnji skozi bokse," je kazen za Felipa Masso po dirki utemeljil nekdanji dirkač in pomočnik vodstva te dirke Johnny Herbert. Felipe Massa pa je povedal, da ne razume, zakaj so kaznovali njega in ne "divjega dečka" Lewisa Hamiltona, s katerim sta se v zadnjih nekaj dirkah že pošteno zapletla in zato med njima vladajo precej napeti odnosi. Kajti tudi Lewisu ne gre najbolj od rok, tako na stezi kot v zasebnem življenju. Pred kratkim se je razšel s svojo spremljevalko Nicole Scherzinger, po trku z Masso pa je moral v bokse po novo sprednje krilce, nato pa se je do konca dirke boril z močnim podkrmarjenjem dirkalnika.