Krimovke so na Dansko s čarterskim letalom prispele šele v dopoldanskih urah na dan tekme, na igrišču pa se je skoraj ponovila zgodba s prve medsebojne tekme v Stožicah - a v obrnjenih vlogah. V Ljubljani so slovenske prvakinje v 14. minuti vodile kar z 10:0, v Viborgu pa so po dvanajstih zaostajale z 0:7. Domača vratarka Cristina Pedersen je do takrat zbrala že osem obramb, gostje pa so prvi zadetek dosegle šele v 13. minuti. V nadaljevanju so krimovke z igralko več nekoliko omilile visok zaostanek (7:11), a je nato stvari v končnici prvega polčasa svoje roke vzela Maria Fisker.

Levokrilna igralka, ki se v Stožicah sploh ni vpisala med strelke, je v štirih minutah dosegla štiri zadetke zapored in v 29. priigrala svoji ekipi rekordno razliko devetih zadetkov (16:7). Uspešna je bila dvakrat še na začetku drugega polčasa (strel 6-6) za vodstvo z 18:11, poleg tega pa so gostje zaradi tretje zaporedne izključitve in posledičnega rdečega kartona v 33. minuti ostale še brez hrvaške reprezentantke Andree Šerić, ene najpomembnejših igralk v obrambi. Ko je že kazalo, da bo Krim po polomu v prejšnjem krogu na Norveškem (poraz z Larvikom kar z 19:31) doživel v Skandinaviji še enega, pa se je ekipa trenerja Toneta Tislja nepričakovano dvignila iz pepela. Začelo se je z delnim izidom 4:0, nato so se gostje nekajkrat približale le na zadetek zaostanka (21:22, 22:23, 23:24, 24:25), a prvo izenačenje se jim je ves čas izmikalo.

Še posebej po Viborgovem vodstvu s 27:24 v 54. minuti, po katerem je začelo dišati po zmagi Dank. A desnokrilna Kristine Bille Hansen, njihova nekdanja igralka in zdajšnja Krimova članica, je štiri minute pred koncem prinesla premierno izenačenje (27:27). V 57. minuti si je Krim priigral prvo vodstvo (28:27), ko je zadela Madžarka Ibolya Mehlmann, ki pa je morala na začetku zadnje minute na klop za kaznovane igralke. Igralski vrhunec je dobre pol minute pred zadnjim znakom sirene izkoristila Fiskerjeva, v zadnjem Krimovem napadu pa Andrea Penezić ni uspela premagati Pedersenove.

Do konca je ostalo še manj kot deset sekund, Krim pa je ostal še brez izključene Ačimovićeve. Danke so se v napadu "zaštrikale" in po izteku igralnega časa jim je ostal le še strel z devetih metrov. Pri prvem strelu Grit Jurack je Ljudmila Bodnjeva prehitro skočila iz bloka in morala na kazensko klop, pri drugem pa je Nemki uspelo spraviti žogo mimo bloka le treh gostujočih igralk, a je bila na pravem mestu vratarka Jelena Grubišić in po scenariju iz pekla do raja svoji ekipi priigrala dragoceno točko.

Izida 4. kroga v skupini B: Podravka Vegeta - Larvik 21:24 (11:11), Viborg - Krim Mercator 28:28 (16:9), vrstni red po 4. krogu: Larvik 6, Krim Mercator 5, Viborg 4, Podravka Vegeta 1.