Pred tekmo se je začelo s čekom za 400 evrov, ki ga je direktor celjskega kluba Roman Pungartnik kot izkupiček spletne dražbe unikatnega dresa CPL izročil Suzi Kvas, predstavnici Varne hiše v Celju. Med tekmo je domači klub sporočil, da je v dvorani 3000 navijačev, zato bo izkupiček od prodaje vstopnic (to velja za vsako tekmo, na kateri se bo zbralo najmanj toliko gledalcev) namenil obnovi mestnega parka v Celju.

Pet izenačenj (zadnje pri 9:9) je bilo vse, kar so Koprčani uspeli iztržiti na derbiju, na katerem so gostitelji nastopili brez Gregorja Potočnika (okreva po drugi operaciji) in Nemanje Zelenovića (počena kost v stopalu desne noge), Primorci pa brez reprezentantov Gorazda Škofa (natrgana stegenska mišica) in Jureta Dobelška (kolenske vezi) ter Matevža Čemasa, ki ga ni bilo v postavi. Gostje niso niti enkrat vodili, manjši ali večji zaostanek za pivovarji pa so Koprčani uspeli držati do izida 20:16. Po odlični predstavi v prvem polčasu (Dejan Perić je zbral devet obramb, od tega dve sedemmetrovki, Rok Žuran je dosegel šest zadetkov) moštvo trenerja Vladana Matića tudi v nadaljevanju ni popuščalo.

Sredi drugega polčasa so Celjani povedli s 23:16, zatem so imeli prvič že deset zadetkov prednosti (30:20), rekordno pa so dosegli v 55. minuti - dvanajst golov (33:21). "Ne vem, kaj naj sploh rečem po tako visokem porazu. Celjani so zasluženo zmagali, po drugi strani pa ne vem, kaj se je dogajalo z nami. V drugem polčasu smo igrali slabo v obrambi, zato nismo mogli izpeljati naših hitrih (pol)protinapadov," je Cimosov kapetan Uroš Rapotec analiziral drugi poraz v domači ligi.