Newyorčani so na domači tekmi že vodili z 2:0, a vodstvo zapravili v drugi tretjini. A še v istem delu igre so tudi znova prevzeli pobudo in s tremi zadetki odločili tekmo. Najbolj razpoložen pri gostiteljih je bil Ryan Callahan z dvema goloma in podajo.

Na Floridi so tekmo odločili šele kazenski streli. Na žalost domačih navijačev so bili pri teh uspešnejši igralci iz Winnipega, saj sta zadela tako Andrew Ladd kot Kyle Wellwood. V rednem delu igre - obe ekipi sta dosegli po en zadetek v zadnje 2:10 minute tekme - je dva gola za Winnipeg zabil Evander Kane, medtem ko je vratar Floride Ondrej Pavelec ustavil 39 strelov, največ zanj v sezoni.

Zmagovalca odločil podaljšek

V Chicagu pa je zmagovalca na derbiju centralne skupine med Blackhawks in Predators odločil podaljšek. Odločilni gol pri domačih, ki vodijo v tej skupini, je v tretji minuti podaljška zabil Viktor Stalberg, sicer pa je v rednem delu blestel Patrick Kane z dvema zadetkoma in podajo. Marian Hossa je zbral tri podaje.

"Želim si, da bi tako igrali ves čas," je Stalberg pokomentiral pravilo, da se v podaljšku igra le s po štirimi igralci v polju, in dodal: "Toda mislim, da se ta želja še dolgo ne bo uresničila. Zabavno je igrati z manj igralci in očitno ustreza tudi moji igri."