Aliansa - Hit Nova Gorica 3:0 (21, 22, 19)

* Dvorana OŠ v Šempetru, gledalcev 250, sodnika: Valentar (Prevalje), Kamnik (Kotlje).
* Aliansa: Lakovšek, Šega, Božič 2, Marčeta, Recek 18, Petranovič 9, Žohar 5, Žnidar, Hren 10, Kranjc, Napotnik, Kodre 7.
* Hit Nova Gorica: Vogrič 5, Barič 16, Spačal 10, Kolbl 8, Preradovič 2, Božič 2, Lazar, Kodelja, Zavratnik 2.

Derbi neporaženih ekip je povsem zasluženo pripadel Šempetrankam. Čeprav so znale prikazati tudi boljšo igro, so zmagale brez izgubljenega niza. Za to se lahko zahvalijo napadu, v katerem je bila spet odlična Živa Recek, podajalki Mojci Božič, ki je Reckovo razigrala, in po mnenju domačega Bena Božiča tudi liberu Ivani Marčeta, ki je pokazala izvrstno predstavo.

Gostiteljice so sicer tekmo začele živčno. Nekajkrat, ko bi morale zaključiti akcijo, so točko podarile tekmicam, ki so na začetku držale prednost, ta pa ni bila večja od treh točk. Savinjčanke so poskušale pritiskati s servisom, pri tem pa storile ogromno napak, a kljub temu so bile pri drugem tehničnem odmoru v minimalni prednosti. Končnico so odigrale bolje in niz dobile s 25:21.

Domača vrsta je dobro igro v končnici prvega niza prenesla v drugega. Božičeve varovanke so že vodile s 13:8, a jim Marina Barič in Katarina Spačal nista dovolili sprehoda do vodstva z 2:0. Toda za preobrat sta bili vseeno premalo. Premoč gostiteljic se je nadaljevala tudi v tretjem nizu, toda tudi tokrat ni šlo brez težav. Kar nekajkrat se je namreč zgodilo, da so po visoki prednosti hitovke tudi po zaslugi domačih prišle zelo blizu, toda od preobrata so bile vseeno precej oddaljene.

Luka Koper - Jesenice Bled 3:0 (13, 13, 17)

* Dvorana Bonifika, gledalcev 80, sodnika: Sever, Blaznik (oba Brezovica).
* Luka Koper: Valenčič 7, Medved, Kušar, Ferlinc 1, Lucas 2, Kocjan 7, Lovšin 1, Crnjac 2, Udrih 5, Jovič, Pešič 7, Kaker 3.
* Jesenice Bled: Ulčar 13, Suljanovič, Berginc, Bernardi 3, Karič, Dolar 4, Rozman 5, Pintar 2, Noč, Smukavec 7, Čuk 3.

Koprske odbojkarice so z lahkoto prišle do četrte letošnje zmage in so brez izgubljenega niza še naprej na čelu razpredelnice. Čeprav so proti kakovostno slabšim Gorenjkam igrale s pol moči in so priložnost dobile tudi igralke, ki sicer igrajo manj, pa niso imele prav nikakršnih težav. Njihova zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva, to pa predvsem po zaslugi pritiska z začetnimi udarci, s katerimi so imele Jeseničanke precej težav. Gostiteljice so z njimi tekmice oddaljile od mreže, tako da je lahko lažje deloval tudi njihov blok.

Gostje so v prvih dveh nizih korak držale le do izida 6:6. Po njem so Koprčanke stopile na plin, si s serijo dobrih servisov priigrale prednost, v obeh nizih pa gostjam dopustile le 13 točk. V tretjem nizu so Jeseničanke povedle z 2:0, toda Jelena Pešič je s štirimi odličnimi servisi spet svojo ekipo vrnila na stare tire. Sredi niza so domače, ki se prav tako ne morejo pohvaliti s sprejemom, že vodile s 17:7, nato pa so serijo točk sestavile tudi gostje, se približale na pet točk zaostanka (12:17), toda kakovostna razlika je bila le prevelika, da bi lahko upale na kaj več.

Vital - Formis Bell 3:0 (20, 20, 19)

* Dvorana ŠD Krim, gledalcev 60, sodnika: Lihteneker (Topolšica), Novak (Dvor).
* Vital: Proševa, L. Strel Kosmač, Ukota 1, Kikelj 8, Bratož 18, Ropret, Pungartnik 13, J. Strel Kosmač 8, Šantelj, Borse, Kotnik 10.
* Formis Bell: Reisman 8, Belič, Horvat 11, Ajnihar 4, Pelc, Ule, Stavbar, Dobnik 3, Herynek, Geratič, Grašič 7, Vedlin Gojčič 9, Šijanec.

Odbojkarice Vitala so odigrale še četrto tekmo na domačem igrišču. Po dveh zaporednih porazih si novega poraza niso mogle privoščiti, v dvoboju z vsaj enakovrednimi, če ne slabšimi tekmicami, je bila zmaga nujna. In na koncu so jo tudi dosegle. Čeprav je bil končni izid 3:0, pa niso imele lahkega dela. Štajerke so praktično v vseh nizih držale korak vse do končnice, v kateri pa so bile Ljubljančanke vendarle bolj zbrane in so zasluženo vknjižile drugo letošnjo prvenstveno zmago. Boljše so bile predvsem v bloku, s katerim so dosegle kar 14 točk, gostje le tri.

Uvodna niza sta bila izenačena od vsega začetka. Ekipi sta se v obeh izmenjavali v vodstvu, v prvem so še tik po drugem tehničnem odmoru gostiteljice, pri katerih je tokrat na mestu podajalca namesto Petre Ropret igrala Nataša Ukota, vodile le z 18:17, a nato so osvojile tri zaporedne točke, kar je bilo dovolj za niz. V drugem nizu je bilo izenačeno še nekoliko dlje, tik pred vstopom v končnico je namreč semafor kazal izid 19:19, toda končnica je spet pripadla domačim. V tretjem nizu so Ljubljančanke povedle že na začetku, vodile že s 13:6 in 16:11, vendar so se jim tekmice približale na 17:19, a moči za preobrat vendarle niso imele.

Kema Puconci - Prevalje 3:0 (17, 7, 18)

* Dvorana Ekonomske šole Murska Sobota, gledalcev 150, sodnika: Gril (Limbuš), Sulkanovič (Maribor).
* Kema Puconci: Koler 2, Praprotnik 3, Vidonja 10, Franko 9, Sočič, Raj, Donša 13, Borko 23, Frumen, Sakovič, Topolovec 6, Potočnik.
* Prevalje: Slavič, Mlakar 4, Petrič 4, Mrdavšič, Veber, Muršec, Lešnik 1, Janet 5, Popovič 1, Vertašnik, Juraja, Bukovec, Piko 10, Plemen.

V četrtem krogu so prekmurske odbojkarice, novinke v ligi, uspele osvojiti prvo zmago v prvenstvu, čeprav je imel domači trener Bojan Novak precej težav s sestavo ekipo. Domače so igrale brez poškodovane Sare Sakovič, v prvem nizu je staknila poškodbo gležnja še Tjaša Frumen, a jo je v nadaljevanju uspešno nadomestila Petra Franko. Težave pa se v igri niso poznale, saj so Prekmurke Korošice povsem nadigrale, tako da od derbija začelja, kot so nekateri napovedovali, ni bila niti črka d. Domače so blestele predvsem v bloku, dosegle vso 21 blok točk, od tega jih je Tamara Borko, s 23 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme, prispevala kar osem.

Prvi niz so Prekmurke začele zelo silovito in prvi tehnični odmor končale s prednostjo 8:3, pri izidu 11:7 je zaradi poškodbe morala iz igre Frumnova, a kljub temu je bilo ob drugem tehničnem odmoru 16:11, do konca niza pa je prednost le še narasla. Zadnjo točko je prispevala Vanja Vidonja.

V drugem nizu so Korošice povsem odpovedale. Že ob prvem tehničnem odmoru je bilo 8:1, do konca pa so gostje osvojile le še šest točk. V nadaljevanju so se vendarle nekoliko zbrale, v tretjem nizu držale korak vse do izida 5:5, nato pa so domače spet ušle in zanesljivo prišle do zmage.