* Dvorana Viborg Stadionhal, gledalcev 2000, sodnika: Stolarovs in Licis (oba Latvija).
* Viborg: Due, Skov 4, Frafjord, Jurack 4 (2), Larsen, Chebbah 1, H. Mikkelsen 4, Varzaru 3 (1), C. Mikkelsen, Pedersen, Poulsen, Ahlm 4, Althaus, Fisker 8, Andersen.
* Krim Mercator: Grubišić, Guberinić, Mehlmann 3, Ačimović 6 (1), Mavsar 2, Šon, Šerić, Stefanišin, Bodnjeva 2, Bille-Hansen 2, Koren, Janković, Gregorc, Penezić 8, Franić 4, Šoberl.
* Sedemmetrovke: Viborg 7 (3), Krim Mercator 2 (1).
* Izključitve: Viborg 4, Krim Mercator 12 minut.
* Rdeč karton: Šerić (33.).

Izbranke Toneta Tislja so na Danskem, kamor so pripotovale na dan tekme, pokazale dva različna obraza. Zelo slabega v prvem in precej boljšega v drugem polčasu. Prav po zaslugi slednjega so se lahko na koncu še kako veselile točke, saj so bile vmes že v izgubljenem položaju. Zaostajale so namreč že za devet golov. Krim ima po štirih tekmah pet točk in je drugi na lestvici skupine B.

Tiselj je tekmo začel s standardno postavo, z Jeleno Grubišić v vratih, Tamaro Mavsar in Kristino Bille-Hansen na krilih, Ljudmilo Bodnjevo kot krožno napadalko ter Andreo Penezić, Kristino Franić in Ibolyo Mehlmann na zunanjih položajih. Toda ta se ni izkazala. Danke so s čvrsto obrambo z globokimi "izleti" na Krimove zunanje igralke in razpoloženo vratarko Christino Pedersen povsem razorožile gostujoči napad, same pa pridno polnile mrežo na drugi strani.

V peti minuti je Viborg vodil s 3:0, nakar je Mehlmannovo v napadu zamenjala Gorica Ačimović, strelka prvega Krimovega gola na tekmi. A do njega je prišlo šele v 13. minuti in pri zaostanku z 0:7. Danke so tako krimovkam skoraj identično vrnile za tisti znameniti začetek s prve medsebojne tekme (Ljubljančanke so takrat povedle z 10:0). Niti prvi gol pa gostij ni prebudil.

Še naprej so zapravljale žoge v napadu, ob tem pa je še Pedersenova zbrala kar 15 obramb v prvem polčasu, zato zanesljivo vodstvo domačink nikakor ni bilo presenetljivo. Največjo prednost v prvem delu si je Viborg priigral v 29. minuti, ko je Maria Fisker s četrtim golom zapored zadela za 16:7.

Že v 33. minuti je svojo tretjo dvominutno kazen dobila Andrea Šerić, pomemben člen Krimove obrambe, kar je napovedovalo vse prej kot ugoden razplet za ljubljansko ekipo. Toda ta se ni dala, z delnim izidom 4:0 je v 37. minuti znižala zaostanek na vsega tri gole (15:18) in povrnila upanje svojim navijačem (kakšnih 40 jih je tudi pripotovalo na tekmo).

Ko je Bodnjeva v 44. minuti zadela za 21:22, je dišalo po popolnem preobratu, tudi zaradi dejstva, da so krimovke veliko bolje zaigrale v obrambi, v napadu pa bile razpoložene, v teh trenutkih predvsem Mehlmannmova in posebej Ačimovićeva. V 45. in 48. minuti so imele gostje dve priložnosti za izenačenje, toda teh jim ni uspelo uspešno končati, v 55. minuti pa je Bille-Hansnova vendarle poravnala izid in poskrbela za dramatično končnico.

V 58. minuti so slovenske prvakinje prvič na tekmi povedle, ko je Mehlmannova poskrbela za 28:27, takoj zatem je Johanna Ahlm na drugi strani zapravila Viborgov napad, a tega krimovke niso znale kaznovati, za nameček pa je Mehlmannova dobila še dvominutno kazen. Pol minute pred koncem je Viborg izenačil na 28:28, obe ekipi pa sta imeli še po en napad, a ga nobena ni uspešno končala, tako da se je obračun končal brez zmagovalca.