Gosti so v prvem nizu povsem prevladovali. Pri prvem odmoru so vodili z 8:6, potem pa so le še stopnjevali ritem in pri vodstvu s 16:8 je bilo jasno, da je prvi niz oddan.

V drugem nizu so Mariborčani sicer povedli, toda Luka Brulec je močno pripomogel k preobratu in vodstvu z 20:14 in 23:18. Zelo izenačena je bila sama končnica, v kateri so gosti še znižali na 22:23, toda v izdihljajih niza so bili bolj zbrani domačini in izenačili na 1:1.

Tretji niz je bil spet povsem v domeni gostov, ki so bili na krilih Aljaža Mikla in Vasje Plesca ves čas v prednosti. Domačini so se sicer približali na 20:21, toda do preobrata jim ni uspelo priti. Četrti niz je bil znova bolj izenačen. Toda v drugem delu so pobudo prevzeli domačini, povedli tudi z 20:13 in izsilili peti niz.

V tem sta ekipi začeli precej enakovredno, domači so sredi odločilnega niza povedli s 6:4 in nato z 9:5, ko pa so domačini povedli za šest točk pri 12:6, je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma. Do konca so nato nanizali še tri zaporedne točke in se veselili zmage.