"Res imam 'srečo'. Da grem iz ekipe (Perutnina Ptuj, op. p.), ki ukinja profesionalno ekipo, v ekipo na višji ravni in po podpisu pogodbe za 2012 spoznamo, da je obstoj ekipe negotov. Lahko samo čakam razplet. Najhuje je to, da je morda to moja zadnja priložnost, da bi vozil v veliki tuji ekipi in bi imel tako tudi priložnost za Giro, Tour in Vuelto," je svoj pogled navrgel Robert Vrečer. Menedžer Gianetti naj bi končno odločitev o ekipi sporočil do začetka novembra.

Ekipi Geox z vsemi tremi slovenskimi kolesarji je glede na objavo lestvice ekip UCI, ki kandidirajo za 18 ekip Pro Tour, dobro kazalo. Po športnem kriteriju, kjer je merilo kakovost petnajsterice najboljših kolesarjev, s katerimi so že imeli podpisane pogodbe za sezono 2012 (Furdi in Vrečer sta bila skoraj zagotovo med tistimi), je Gianettijeva ekipa na 17. mestu pred ekipami FDJ, Euskatel in Europcar in bi imela ob dokončni objavi zelo veliko možnosti, da ostane med 18 najboljšimi. To pomeni zagotovljen nastop na vseh dirkah. Mednarodna kolesarska zveza bo listo ekip, ki še ostajajo v igri, objavila prvega novembra, dokončno pa decembra. Med peterico ekip, ki so v izboru med 16. in 20. mestom lestvice UCI ,je tudi ekipa Ag2r Gregorja Gazvode, ki ima kot 16. najboljše možnosti. Liquigas s Kristjanom Korenom (6. mesto), Katjuša s Simonom Špilakom (8. mesto), Lampre z Gregom Boletom (9. mesto) in Astana z Janijem Brajkovičem in Borutom Božičem (12. mesto) so s statusom lahko varne.

Marko Kump in Blaž Furdi (ter verjetno tudi Robert Vrečer) bodo v primeru ukinitve ekipe Geox našli zatočišče v domači novomeški ekipi Adria Mobil. Kumpa kot odličnega sprinterja bodo še kako potrebovali. Za oba mlada Novomeščana to ne bo pretirano tragično, saj bosta lahko čez leto lahko znova upala na preboj v elitne ekipe, kot je denimo športna pot potekala pri Gregu Boletu. Za 31-letnega Vrečerja, ki je v Adrii Mobil vozil v sezoni 2009, je situacija res malce bolj neprijetna. Adria Mobil je bil v tej sezoni s 27. mestom najvišje uvrščena slovenska ekipa na lestvici Evropa Toura.