Tovrstna sodelovanja so v razvitem športnem svetu sicer že vpeljana. Nekaj poskusov nogometno-atletskega združenja je bilo tudi v Sloveniji. Najodmevnejšega projekta se je pred leti domislil predsednik NK Interblock Joc Pečečnik, ki je v Ljubljano pripeljal bronasto olimpijko na 800 m Jolando Batagelj, a do resnejšega sodelovanja ni prišlo. Nosilca tokratnega projekta sta finalist zadnjih olimpijskih iger v skoku v višino Rožle Prezelj in nekdanji nogometaš Robert Marušič, ki sta skupaj z najožjimi sodelavci predstavila projekt v prostorih NK Britof.

»V nogometnih krogih sodelujemo s Triglavom, v nenogometnem z atletiko. Vesel sem, da sodelujeta priznani imeni atletskega in nogometnega športa,« je uvodoma pojasnil predsednik NK Britof Primož Egart.

»Veliki klubi po svetu posvečajo veliko pozornosti atletskemu treningu. Povezal sem se z Rožletom in po dveh mesecih sodelovanja lahko rečem, da so otroci zadovoljni (v NK Britof imajo selekciji do 14 in 12 let, ustanovili pa bodo tudi selekciji do 10 in 8 let, op.p.). V klubu imamo 200 otrok, ki so na podlagi atletskega treninga že napredovali v tehniki teka, motoriki in vajah za raztezanje. Lahko rečem, da smo se projekta lotili zelo resno,« je svoje videnje predstavil Robert Marušič.

Rožle Prezelj je sicer že začel intenzivne priprave za olimpijsko sezono, po kateri bo končal svojo športno pot, tako da je trening atletike prevzel brat Marko, nekdanji dober tekač in slovenski reprezentant. »V Sloveniji je težava, da je vsak klub vrtiček zase. V Kranju smo zbrali voljo, da smo se med seboj povezali manjši. Tudi če smo manjši, lahko z dobrim delom postanemo veliki,« je svoje videnje predstavil Rožle Prezelj ter nadaljeval: »Atletika v zadnjem obdobju v svetu športa nima takšne teže, kot jo je imela. Kljub temu pa je še vedno osnovna panoga za vse športe. Vesel sem, da sem našel nekaj, ko lahko znanje in dolgoletne izkušnje prenašam na mlajše. Nisem pričakoval, da bo odziv že po dveh mesecih tolikšen. To je očitno dokaz, da smo se odločili pravilno. Morda se na prvi pogled zdi, da bo imel od skupnega treninga korist le nogomet. Toda vsem otrokom, ki se bodo želeli preizkusiti v atletiki, bomo omogočili nastope na tekmovanjih. Prepričan sem, da se bo med njimi našel nekdo, ki bo uspešen tudi v kraljici športa.«

Marušič je dopolnil, da je predvsem pomembno, da mladi nogometaš, ki v nekem obdobju svoje kariere ne najde več izziva v nogometu, najde novo ambicijo, ki ga bo odvrnila od ulice. To pa je življenjski moto, ki si ga želi vsa ambiciozna ekipa, ki se je lotila projekta.