Program SDS za javno upravo je tako napisal in predstavil Gregor Virant, ki zdaj uspešno nastopa samostojno s svojo listo.

Raziskava javnega mnenja, ki jo za Dnevnik pripravlja agencija Ninamedia, mu namreč ta teden napoveduje drugo mesto z zaostankom za favorizirano SDS za samo 2, 8 odstotnih točk. Če bo tako ostalo, ali če bo Virantu celo uspelo premagati Janšo, bo to zagotovo največje presenečenje, na katerega tisti, ki so izsilili predčasne volitve, zagotovo niso računali.

Na prvem mestu tako ostaja SDS z nekaj manj kot 28 odstotki glasov. Tretja je lista Zorana Jankovića s skoraj 22 odstotki, sledita še DeSUS s skoraj 8 odstotki in SD, ki je ta teden zbrala 7,3 odstotka glasov.

Vse druge stranke so vprašani potisnili pod prag za vstop v parlament. Še najbližja temu želenemu cilju je SLS, a bo morala v preostalih petih tednih do predčasnih volitev zbrati vsaj za eno odstotno točko več glasov. Kot kaže za zdaj, so druge tri parlamentarne stranke, LDS, SNS in Zares v skoraj brez upanja na to, da bodo v parlamentu ostale še en mandat.

Toda glavna kampanja, ki se bo letos, kot kaže, odvijala predvsem v medijih, se še niti ni dobro začela.

Več si preberite v jutrišnjem Dnevniku.