"Niti v najslabših primerih na treningih nismo igrali tako grozno kot v prvih dveh nizih. Nikakor se nismo uspeli otresti psihološkega pritiska zmage. Vinčić in Kovačević sta slabo začela, a nista imela nobene pomoči niti od soigralcev," se črnih trenutkov spominja trener ACH Volleyja Igor Kolaković. Odrešitev je prinesla menjava podajalca, ko je novinec Gregor Ropret vstopil namesto izmučenega Dejana Vinčića.

"Kar malo sem jezen sam nase, ker z menjavami nisem reagiral že prej. Gregor ima kvaliteto, ki jo poznam že dlje časa, a sem jo premalo izkoristil. Gre za enega najbolj talentiranih podajalcev v Evropi. Pomemben je bil tudi vstop Flajsa. Šele nato smo odpravili napake, igrali z več emocije in kvalitete," je zaključil Kolaković.

Eden od junakov sredinega večera je bil kapetan Andrej Flajs, ki pa pravega razloga za slab začetek ne pozna: "Kot kaže, smo se morali znajti v položaju, ko nismo mogli ničesar več izgubiti. Pritisk, da moramo osvojiti tri nize, preden tekmec pride do dveh, je bil očitno prevelik." Flajs je na obeh dosedanjih tekmah lige prvakov v igro vstopil kot rezervist, a to ga ne moti: "Vloge, da prihajam s klopi, sem že navajen. Že v preteklosti sem bil menjava bolj kvalitetnim soigralcem, v zadnjih dveh letih sem bil v prvi postavi, zdaj pa v igro spet prihajam kasneje."

Čeprav ima v moštvu pomembno vlogo, se kapetan zaveda, kje se njegove pristojnosti končajo: "Stvar je enostavna, saj sem profesionalec in dam vedno vse od sebe, ne glede na to, ali začnem v prvi postavi ali s klopi. Zagotovo je lažje začeti kot pa vstopiti s težkimi nogami, a nikakor se ne želim vpletati v taktične ideje trenerja. To niti ni moja pravica."