Aretacija je povezana s primerom ustanovitelja velikega Hedge sklada Galleon Group 54-letnega Raja Rajaratnama, po rodu iz Šri Lanke, ki je bil sredi oktobra obsojen na 11 let zapora zaradi trgovanja z vrednostnimi papirji na podlagi prepovedanih notranjih informacij

Za zdaj še ni jasno, za koliko se je 62-letni Gupta, po rodu iz Indije, ali če se je sploh okoristil. Obtožnica ga bremeni le tega, da je prijatelju Rajaratnamu izdajal notranje informacije iz upravnih odborov podjetij Goldman Sachs ter Procter & Gamble, kjer je bil prav tako med vodilnimi.

Rajaratnam je informacije s pridom izkoristil in si prihranil ali zaslužil milijone dolarjev s prodajo ali kupovanjem delnic omenjenih podjetij, odvisno od informacije. Če je na podlagi Guptinih informacij kazalo, da se obetajo težave, se je delnic znebil, če pa je kazalo, da bo njihova vrednost rasla, jih je kupil.

Ujeli so ga s pomočjo prisluškovalnih naprav

Rajaratnama so ujeli s pomočjo prisluškovanj, ki jih doslej v podobnih primerih niso uporabljali, ampak le za boj proti mafiji in kriminalcem druge vrste. Nekaj teh trakov so zavrteli že na sojenju Rajaratnamu. Na enem od njih Gupta oktobra 2008 kliče prijatelja 23 sekund po koncu seje odbora Goldman Sachs, na katerem so direktorji izvedeli, da jih prvič po letu 1999 čaka četrtletna izguba.

Rajaratnam je naslednje jutro urno prodal vse delnice Goldmana in si prihranil milijone oz. zaslužil, saj jih je kasneje, preden je začela njihova cena rasti, spet kupil. Drugič mu je Gupta javil, da investicijska družba Warrena Buffeta Berkshire Hathaway ponuja pet milijard dolarjev vložka v Goldman in Rajaratnam je delnice kupil, preden je ponudba postala javno dostopna.

Na tak način je lahko služiti milijone, navadni vlagatelji, ki teh informacij niso imeli pa so trpeli izgube ali pobirali ostanke. Gupta se je predal uradu FBI na jugu Manhattna, nedaleč od tam, kjer protestirajo pripadniki gibanja "Okupiraj Wall Street", med drugim ravno proti takšnim "packarijam".

Njegov odvetnik sicer trdi, da so obtožbe povsem iz trte izvite. Sojenje se bo začelo 9. aprila, Gupta pa ne sme iz ZDA. Grozi mu tudi do 105 let zapora, čeprav jih ne bi smel dobiti več kot Rajaratnam.