Če so lani odbojkarji Budve v Stožicah doživeli "kulturni šok", ko so na tribunah zagledali preko deset tisoč ljudi, se jim sinoči kolena niso prav nič šibila. Slutili so, kaj lahko pričakujejo, z nasveti izkušenega Veselina Vukovića pa so natančno vedeli, kje morajo napasti. Večino servisov so usmerili na mladega Kovačevića, ki je poleg Šketa glavna napadalna nevarnost ACH, s svojim trdnim sprejemom pa so lahko v miru gradili lastne točke. Hitro so pobegnili, vodili ob vseh treh tehničnih prekinitvah, Ljubljančani pa so svoj zenit v prvem nizu dosegli z izenačenjem na 17. točki. Očitne so bile domače težave na bloku, saj je edinega v tem delu igre dosegel sprejemalec Komel.

V igri ACH je bilo potrebno nekaj spremeniti, zato je Kolaković v nadaljevanju na teren namesto Kovačevića poslal kapetana Andreja Flajsa. V kolikor je pri ACH prišlo do pozitivne reakcije in je s 13:12 sploh prvič na tekmi povedel, se je premoč spet hitro preselila na črnogorsko stran. Budva je imela v zaključku drugega niza več zbranosti, pomagale pa so ji tudi neizsiljene napake slovenskega kluba, med katerimi je bila verjetno odločilna tista, ko je Šket na videz lahko žogo poslal v mrežo.

Izgubljeni drugi niz je za ACH pomenil, da v nobenem primeru iz dvoboja ne bodo mogli vzeti polnih treh točk, s katerimi bi se povsem enakovredno vrnil v borbo za napredovanje v izločilne boje, hkrati pa se je porajalo vprašanje, kako ob tako bledi igri sploh priti do preobrata in dveh točk v obliki zmage s 3:2. V težavah se je Kolaković še bolj ozrl na rezerviste, tako da so igrišče stopili vsi trije slovenski mladci – Klobučar, Čebulj in Ropret. Ravno slednji je bil glavni režiser oranžnega vstajenja, ko je ACH povsem zagospodaril nad dogajanjem na terenu. Posledično je ljubljanski blok postal bolj trden, libero Lewis se je za žogo metal na vse konce in kraje, svojo roko pa je uravnal Šket, ki je z bombami rešetal črnogorski sprejem.

V odločilnem, skrajšanem nizu je ACH znal zadržati nalet in z odločnimi akcijami hitro prišel do varne prednosti dveh do treh točk, kar je bilo dovolj za minimalno zmago, ki je bila dosežena mnogo težje od pričakovanj.