Načrtovane prihodke od prodaje je družba v devetih mesecih presegla za 35 odstotkov, čisti dobiček pa za 144 odstotkov. Skupna vrednost devetmesečnega izvoza pa je znašala skoraj 98 milijonov evrov, kar je za 30 odstotkov več kot v devetmesečju leta 2010, je Cinkarna danes sporočila prek spletnih straneh Ljubljanske borze.

Predsednik uprave Cinkarne Tomaž Benčina je v vmesnem poročilo o poslovanju družbe zapisal, da je letošnji dobiček obremenjen z vzpostavitvijo okoljskih rezervacij, in sicer za uničenje nizkoradioaktivnih odpadkov v višini pet milijonov evrov in za obnovo ter rekonstrukcijo pregradnega telesa deponije Za travnikom v višini sedem milijonov evrov.

Ob koncu septembra je bila Cinkarna zadolžena v višini 29,4 milijona evrov, kar je za skoraj 18 milijonov evrov manj kot ob koncu leta 2010. Po zagotovilih Benčine Cinkarna finančne in poslovne obveznosti do kreditodajalcev, dobaviteljev in države pokriva nemoteno in skladno s finančnimi načrti. Likvidnost in solventnost podjetja pa sta vseskozi v okviru optimalne in načrtovane ravni.

Cinkarna je v devetih mesecih v osnovna sredstva investirala 6,8 milijona evrov, kar je za 39 odstotkov več kot v lanskem devetmesečju. Dinamika investiranja se je povečala zaradi bistveno boljšega poslovanja in s tem razpoložljivosti finančnih sredstev. Sredstva so bila porabljena za postavitev poliindustrijske opreme za proizvodnjo UF titanovega dioksida, obnovo IT podatkovnega centra, postavitev skladiščnih kapacitet za tekoče žveplo, nujno obnovo infrastrukture ter za naložbe na področju ravnanja z okoljem, varnostjo in zdravjem ljudi.