Oba trenerja, Igor Kolaković pri ACH in Veselin Vuković pri Budvi, poudarjata, da ima tekmec na voljo po imenih slabšo zasedbo kot lani, a zato bolj uravnoteženo in kompaktno. "Če primerjamo z lanskim letom, ima Budvanska Rivijera boljši sprejem servisa. Druga njihova prednost je, da jih igranje pred veliko množico v ambientu Stožic ne more več impresionariti," pravi Kolaković, ki trdi, da se Budvi odhod sprejemalca Konstantina Čupkovića ne bo bistveno poznal: "Gre za precej slabšega sprejemalca kot napadalca. Letos imajo Dukića, Ćaćića in Rašovića, ki zagotavljalo odličen sprejem. Morda so v napadu slabši kot lani, a jim zato dober sprejem omogoča več kontinuitete, takšne ekipe pa so vedno nevarne."

Zmaga je za ACH nujno opravilo, saj mora (novi) ljubljanski klub začeti zbirati točke za uvrstitev v izločilne boje, hkrati pa bi s tem na najlepši način zabrisali slab vtis po bledi igri v Toursu. Poleg nestabilnega bloka in slabega serviranja je Kolaković izpostavil še eno slabost ACH iz prve tekme v Franciji. "Nismo dobivali dolgih točk, saj smo bili premalo potrpežljivi. Če bi bili pri tem uspešnejši, bi lahko bolj izčrpavali nasprotnika. Na tem mora biti grajena naša filozofija igre ter tudi filozofija zmage," poudarja črnogorski strateg, ki si v prvi vrsti želi zmage, kako visoka bo, pa je drugotnega pomena: "Uspeh nad Budvo bi nam povrnil nekaj tistega, kar smo izgubili v Toursu, zato bi se lažje pripravljali na tekmi s Belchatowom, ki bosta za nas zelo pomembni. Nujno moramo zmagati. Če bo to prineslo tri točke, še toliko boljše. Težko pa o zmagah licitiraš, še preden se pojaviš na igrišču." Ob teh besedah bi spomnili, da tri točke prinašata zmagi s 3:0 in 3:1, uspeh s 3:2 pa le dve točki.

Pomembno vprašanje je, v kakšen psihološkem stanju je trenutno ACH, a Kolaković ostaja miren, saj "en poraz ne pomeni nič v primerjavi z vsemi izzivi, ki sledijo". Kljub bolečinam v hrbtu in preboleni krajši bolezni bo v kadru ponovno tudi podajalec Dejan Vinčić, ki bo s pomočjo Gregorja Ropreta na voljo za vso tekmo.