Moštvo Honda Gresini bo, kot poroča uradna spletna stran motociklističnega SP, dopotovalo na dirko v Valencio, kjer bo 6. novembra zadnje dejanje sezone. Prav tako bodo v garaži v njegovo čast postavili motocikel s številko 58, kakršnega je vozil Simoncelli. Odločitev o tem, ali bo drugi dirkač ekipe Japonec Hiroši Aojama dirkal, pa naj bi sprejeli še ta teden.

Italijanski mediji so medtem poročali, da bo pogreb v četrtek v njegovem rojstnem kraju Coriano pri Riminiju. Oče ponesrečenega dirkača Paolo Simoncelli se je zahvalil številnim navijačem po vsem svetu za izrečeno sožalje. Lokalne oblasti pa so pozvale navijače, ki bodo prišli na zadnje slovo svojega junaka, naj ne zasedejo ulic mesta, v katerem v četrtek pričakujejo velikansko gnečo. Pogreb bo sicer potekal v ožjem družinskem krogu.

Simoncelli se je smrtno ponesrečil na dirki v Maleziji v nedeljo, ko je v drugem krogu padel in z motorjem zdrsel po stezi, vanj pa sta se zaletela Colin Edwards in Valentino Rossi. Trčenje je bilo tako silovito, da je Simoncelliju z glave odneslo čelado in je negibno obležal na stezi, po 40 minutah poskusov oživljanja pa je zdravniška ekipa na dirkališču potrdila njegovo smrt.