Dirkaški objekt naj bi se nahajal v Banja Luki, zanj pa naj bi namenili 20 milijonov evrov. Proga bi ustrezala vsem predpisom Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA), na njej pa bi lahko prirejali dirke na vseh nivojih, vključno s tistimi za formulo ena in motoGP. S projektom želijo Bosanci okrepiti mednarodno sodelovanje, kot tudi privabiti mednarodne investitorje ter tako zagotoviti napredek Banja Luke in njene okolice.

Nosilca projekta naj bi bila mesto Banja Luka in in Mestna razvojna agencija, celotno zamisel pa bodo predstavili na sejmu investitorjev Investekspo, ki je svoja vrata odprl danes. Poleg dirkališča, bi Bošnjaki zgradili tudi sejemske ter rekreativne objekte, hotel z najmanj štirimi zvezdicami, parkirišče, železniško postajo, kongresni center, ambulanto, gasilsko postajo ter konferenčni center.

Investitorji razmišljajo tudi o obnovitvi že obstoječe dirkaške steze, načrtovana pa je tudi steza za vožnjo z gokarti, kot tudi izgradnja tribun in nekaterih drugih objektov, ki sodijo ob bok dirkališču.