Kako je tudi ne bi, ko pa so na prvi tekmi v prvih 40 minutah povsem zasenčile danske tekmice (na začetku tekme so povedle kar z 10:0) in pokazale, da se lahko kosajo tudi z Viborgom. Se pa slovenske prvakinje zavedajo, da bo to povsem drugačna tekma. Kot je na novinarski konferenci povedala kapetanka Ljudmila Bodnjeva, so imele Danke takrat res slab dan, same pa so odigrale vrhunsko. Resnico o realnem razmerju moči gre iskati nekje vmes.

"Glavni naboj bo enak kot na tekmi z Larvikom. Larvik nas je v prejšnjem krogu moral premagati, če nas ne bi, bi bil verjetno izločen iz igre za nadaljevanje. Enako velja tudi zdaj za Viborg. Tako da nekega posebnega naboja ne bo. To so ekipe, ki se redno srečujejo v Evropi, zato mislim, da bo to normalna tekma, v kateri pa je Viborg tisti, ki lahko kaj izgubi, mi lahko samo pridobimo," pravi trener Krima Tone Tiselj, ki bo igralke na gostovanje "popeljal" šele na dan tekme, a poudarja, da to ne bi smelo imeti prevelikega vpliva na sam razplet.

Neznank med ekipama, ki sta se v tem tekmovanju srečali že velikokrat, praktično ni. "Tekmeca smo dobro analizirali. V tem obdobju se kaj bistveno ne bo moglo spremeniti. Jutri ima Viborg še tekmo domačega prvenstva proti Esbjergu, verjetno bomo dobili tudi podatke s te tekme. Če bo kaj novega na tem obračunu, bomo to tudi vedeli. Drugače pa Viborg igra na svoj način, njihovo kombinatoriko in igralski kader dobro poznamo, tako da kakšnih sprememb od prve tekme, kar zadeva taktično pripravo, ne bo in tudi oni verjetno ne bodo veliko spreminjali svoje igre," še dodaja Tiselj, ki bo imel v soboto na voljo praktično poln igralski kader, vprašljiva je le Tamara Mavsar, ki je pred dnevi zbolela.

Kljub odlični Krimovi predstavi na prvi letošnji medsebojni tekmi, pa igralke ljubljanske ekipe opozarjajo, da bo to zelo izenačena tekma. "Pričakujem zelo težko tekmo. Viborg je zelo dobra ekipa, na papirju po moje celo najboljša. Ima veliko dobrih igralk, praktično po dve reprezentantki na vsakem položaju. Mislim, da bo ekipa, ki bo igrala boljšo obrambo, tudi zmagala. Gotovo bo tesna tekma, šele na koncu bo po moje jasno, katera zasedba je boljša," meni desno krilo Krimove ekipe, Kristina Bille-Hansen, ki je pred leti igrala tudi v Viborgovem dresu.

Dansko ekipo zelo dobro pozna, poudarja pa, da bo za uspeh ključna obramba in zbranost ter vztrajnost v končnici tekme. "Viborg je najnevarnejši ob koncu prvega in drugega polčasa, saj ima veliko odličnih igralk, tako da s številnimi menjavami držijo visok ritem. Morale se bomo dobro vračati v obrambo in izkoriščati protinapade. Bomo pa posebej morale paziti v končnici tekme, saj je Viborg tam dejansko najmočnejši," je še pojasnila Kristina Bille-Hansen. Njena pojasnila niso odveč, ne nazadnje je trikratni evropski prvak tudi v Ljubljani prav v zadnjih minutah močno ublažil poraz.

Po treh krogih sta na vrhu skupine B s po štirimi točkami Larvik in Krim, sledi Viborg s tremi, Podravka pa je doslej zbrala točko.

Tekmo na Danskem, kamor bo potovalo tudi 40 Krimovih navijačev, bosta sodila Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis, delegat pa bo Nemec Berndt Dugall.