2 (dve)smrtni žrtvi

V času od 17. do 23. oktobra sta se na slovenskih cestah zgodili dve prometni nesreči s smrtnim izidom, v katerih sta umrla dva človeka. Letos so slovenske ceste terjale 118 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 113.

Ponedeljek, 17. oktober - Na lokalni cesti Orešje-Ptuj, v naselju Ptuj, je 24-letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti iz smeri Orešja proti Ptuju. Ko je pripeljal iz nepreglednega desnega ovinka, je vozilo začelo zanašati in drseti. Voznik je nato zapeljal z vozišča ter trčil v vrtno ograjo in betonski nosilni steber. Voznik je ostal ukleščen v vozilu. Zaradi hudih poškodb je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj, kjer je podlegel poškodbam.

Torek, 18. oktober - Šestinštiridesetletna voznica osebnega vozila je v torek vozila po lokalni cesti iz smeri Bukovske vasi proti Selam na območju PU Celje. V križišču z regionalno cesto je izsilila prednost vozniku avtobusa, ki je skušal z zaviranjem in umikanjem na levo preprečiti trčenje, vendar mu ni uspelo. V silovitem trčenju se je voznica tako hudo poškodovala, da je čez dva dni umrla v bolnišnici.