"Precej raje bi videl, da bi ACH prejšnji teden premagal Tours, saj bo zdaj po porazu še bolj motiviran," pravi črnogorski strateg, ki je s svojimi varovanci v Slovenijo prispel včeraj popoldan.

V kakšnem stanju je trenutno Budvanska Rivijera?

Po začetnih pripravah smo imeli precej dolgo obdobje brez tekme, saj je bilo v tem času nemogoče sploh organizirati primerne prijateljske tekme. Proti Belchatowu smo nato naleteli na vrhunskega tekmeca, a čeprav smo igrali dobro, smo izgubili z 0:3. Več se proti njim preprosto ni dalo storiti. Zdaj smo spet teden dni trenirali in se pripravljali na ACH, ki je zagotovo favorit. Precej smo spremenili moštvo in težko je v kratkem času priti do prave forme. Pričakujem, da bomo boljši decembra in januarja. Vseeno bomo v Ljubljani odigrali povsem korektno.

Bo to že eden odločilnih dvobojev?

Da. Še posebno to velja za ACH, ki bo lovil priključek za uvrstitev v izločilne boje. Kar zadeva nas, pa bomo priložnosti iskali na domačih tekmah v Budvi s Toursom in ACH.

Zaradi poškodbe Matevža Kamnika je imel slovenski prvak na prvi tekmi obilo težav z blokom.

Poškodba Kamnika je velik udarec za ACH. Kljub temu bi si želel, da bi Kamnik proti nam igral, saj bi to pomenilo, da bi lahko igral tudi za reprezentanco v kvalifikacijah za olimpijske igre. Vseeno ima ACH dovolj kakovostnih igralcev, da ga nadomestijo. Tu je Milan Rašić, ki je boljši iz tekme v tekmo, ter še Adam Simac in Matej Vidič.

Kaj vse se je spremenilo pri Budvanski Rivijeri v primerjavi s prejšnjim letom?

Celoten šport v Črni gori je letos slabši, s tem pa je povezano tudi stanje v odbojki. Lanskega moštva, ki je prišlo med dvanajst najboljših v Evropi, preprosto nismo mogli zadržati. Sestavili smo korektno zasedbo, a s precej manjšim proračunom kot lani. Nova je celotna prva postava, v kateri je precej mladih igralcev, ki so željni dokazovanja. Proti Belchatowu sta veliko priložnosti dobila igralca iz naše šole - Vojin Ćaćić, ki je letnik 90, in Gojko Ćuk, ki je letnik 88. V prvi postavi bosta tudi v Ljubljani.

Zapustil vas je Konstantin Čupković, ki je prestopil ravno k Belchatowu.

Zanj sem že dlje časa govoril, da ima potencial za igranje v najboljših klubih. Zdaj mu je to uspelo, saj je z Belchatowim podpisal zelo dobro pogodbo. Prav na sprejemalski poziciji smo največ izgubili, saj je Čupković reševal ključne žoge in je bil najboljši posameznik na tekmah, ko smo zmagovali.

Dotaknimo se še aktualnosti v slovenski reprezentanci. Ste kaj v skrbeh, ker podajalcu Dejanu Vinčiću morda grozi celo operacija?

Na kratko sva se slišala, ko mi je predstavil izvide. Pri vsakem igralcu je vedno na prvem mestu zdravje. Tako kot vedno bom spoštoval mnenje zdravnikov, pa čeprav Vinčić igra na najbolj ključnem položaju. Ob morebitni odsotnosti v kvalifikacijah za olimpijske igre ga bo nemogoče nadomestiti.

Koliko lahko med klubsko tekmo sploh spremljate, kako igrajo slovenski reprezentanti na drugi strani mreže?

Imam srečo v nesreči, da se bomo še drugo leto zapored pomerili v ligi prvakov. Raje bi videl, da ne bi bili skupaj v skupini, saj bi se lahko z njimi pogovarjal pred vsako tekmo. V sedanji situaciji je to nemogoče, ker bi bilo to popolnoma neprofesionalno. Vsekakor pa jih vseskozi spremljam.