Le malo je manjkalo, da bi Koprčani po poraznem prvem polčasu priredili prvovrstno senzacijo in imenitnemu tekmecu odščipnili točko, a je nemški vratar Johannes Bitter v zadnjih sekundah ubranil strel Uroša Rapotca s krilnega položaja. Gostje iz Hamburga so v Slovenijo pripotovali z vsega 13 igralci, a to so bili sami imenitni asi svetovnega rokometa. Koprčani so proti njim v uvodnih desetih minutah delovali prav nebogljeno, nemške postavitve 5-1 (na špici je bil dvometraš Igor Vori) praktično niso mogli prebiti. Izbranci domačega stratega Fredija Radojkoviča so si po pičlih devetih minutah priigrali pet golov zaostanka (1:6), a so se z igralcem več v 15. minuti približali na tri gole zaostanka (5:8), v naslednjih petih minutah pa so gostje demonstrirali atomski rokomet in ušli na 13:6.

Igra domače ekipe v napadu je večji del prvega polčasa slonela zgolj na Bojanu Skoku in Miloradu Krivokapiću, ki sta v uvodnih dvajsetih minutah dosegla vseh šest domačih golov, do konca polčasa pa sta se med strelce vpisala le še Tine Poklar in Dean Bombač. Na drugi strani je bil seznam strelcev pri Hamburgu precej daljši, v statistiko se je vpisalo kar deset igralcev, domačega vratarja Jureta Vrana ni premagal le Francoz Guilllame Gille.

Izbranci gostujočega stratega Pera Carlena v drugem polčasu niso več narekovali tako hudega tempa in so varčevali z močmi. Ta pristop se jim je skorajda maščeval, gostitelji so se po nekaterih odličnih posredovanjih Vrana in treh zaporednih golih Uroša Rapotca v 45. minuti približali na dva zadetka zaostanka (17:19), Bonifika pa je eksplodirala po izenačujočem golu Rapotca za 19:19. Koprčani so tekmece držali v negotovosti vse do konca tekme (22:22, 23:23) in imeli v svojih rokah tudi zaključno žogo, a je minuto pred koncem Krivokapić zgrešil sedemmetrovko. Na drugi strani jo je Hans Lindberg realiziral, v zadnjem napadu pa Rapotec ni zabil izenačujočega gola za veliko senzacijo.

"Žal mi je, da nismo osvojili vsaj točke. V drugem polčasu nismo bili le enakovredni, temveč boljši. V prvem polčasu smo preveč spoštovali imenitnega tekmeca, v drugem pa smo se zmenili, da gremo na 'glavo'. V obrambi smo igrali fenomenalno, vratar Vran je bil odličen, v napadu pa smo imeli celo napad za izenačenje," je dejal Cimosov trener Fredi Radojkovič. Pri gostih je Slovenec Renato Vugrinec dosegel tri zadetke: "V drugem polčasu smo povsem odpovedali, niti sam ne znam pojasniti tega padca. V slačilnici smo se ob polčasu sicer dogovorili, da nadaljujemo z istim ritmom. Na koncu smo z zvrhano mero sreče osvojili obe točki."

Izidi 4. kroga v skupini C: Cimos – Hamburg 23:24 (10:17), St. Petersburg – Constanta 27:25 (14:10), Metalurg – Wisla 31:26 (17:10), vrstni red: Hamburg 8, Metalurg 5, Cimos in Wisla po 4, St. Peterburg 3, Constanta 0.