Po začetnem žvižgu sicer simpatičnih, a zelo slabih danskih sodnic je sledila minuta molka v spomin na umrlega nekdanjega rokometaša in reprezentanta Iztoka Puca, nato pa se je v slabo obiskani dvorani na Kodeljevem začelo zares. Uvodni del sosedskega obračuna je pripadel Avstrijkam, ki so imele v osmi minuti že tri zadetke prednosti (6:3), enaka razlika pa je bila tudi v 23. (12:9). Slovenke so padale iz napake v napako (skupaj kar 18 tehničnih napak), zgrešile so kopico strelov (skupno 24), a so imele srečo, da je v vratih blestela Miša Marinček, ki si rokometni kruh služi prav v Avstriji.

Prav vratarka kluba Witasek Kärnten je bila z dvanajstimi obrambami v prvem polčasu najzaslužnejša, da je Slovenija v zadnjih minutah pred odhodom na odmor ujela rezultatski priključek (12:12). Poleg strelsko razpoložene Ane Gros, ki je v prvi minuti drugega polčasa poskrbela za premierno vodstvo gostiteljic na Kodeljevem (14:13), je bila 26-letna Marinčkova junakinja v Tisljevi četi, saj je do konca tekme zbrala kar 22 obramb. V 41. minuti so Avstrijke zadnjič vodile (19:18), minuto prej pa je zaradi poškodbe gležnja v solzah z igrišča (ob pomoči zdravniške službe) odšla Lina Krhlikar.

Po štirih izenačenjih v prvem polčasu in sedmih v drugem (nazadnje pri 22:22) so si Slovenke po treh zaporednih zadetkih priigrale prvo občutnejšo prednost - 25:22 v 50. minuti. Toda nasprotnice niso izobesile bele zastave, ampak so se znova približale le na minus ena (24:25), nato pa je selektor Herbert Müller svojim dekletom naredil medvedjo uslugo. Kljub upravičenemu protestiranju zaradi sodniških odločitev v avstrijsko škodo sta mu Danki pokazali dveminutno izključitev, kar so Slovenke spretno izkoristile in kaznovale.

Z igralko manj so dosegle dva zadetka, enega še ob enakovrednem razmerju moči na igrišču in pet minut pred koncem je imela Slovenija rekordno prednost štirih zadetkov (28:24). Slabi dve minuti pred koncem so gostiteljice še vedno vodile z 29:26 in kazalo je na mirno končnico, toda Slovenke so poskrbele za rokometno dramo. Petindvajset sekund pred koncem so Avstrijke prišle le na gol zaostanka (28:29), ob tem pa je morala na kazensko klop še Grosova. Danski sodnici sta zaradi pasivne igre v zadnjem napadu štiri sekunde pred koncem odvzeli žogo slovenski reprezentanci, Maja Šon pa je z namernim prekrškom (izključitev za dve minuti) preprečila Avstrijkam, da bi sploh lahko streljale na domača vrata in morebiti dosegle izenačujoči zadetek.

"To je bila naša najslabša igra, odkar sem selektor. Dekleta niso igrala rokometa na takšni ravni, kot so ga sposobna, saj so preveč razmišljala le o zmagi. Ves čas ponavljam, da so ključnega pomena glave in pravilno razmišljanje, ki pa je bilo tokrat povsem napačno. Dekleta očitno povsem narobe dojemajo nekatere stvari, a so nas rešile izkušnje nekaterih starejših igralk in odlična Marinčkova," je po tekmi dejal selektor Tiselj. Njegov stanovski kolega na avstrijski klopi Herbert Müller je bil besen kot ris: "Sodnici sta nam s svojimi čudnimi odločitvami ukradli zmago. Očitno je, da nista bili kos sojenju na takšni ravni. A za poraz smo si v veliki meri krivi tudi sami, saj smo v igri naredili preveč napak, predvsem v odločilnih trenutkih."