Po porazu na Švedskem, kjer so tako kot danes manjkale nekatere pomembne igralke (Maja Zrnec, Laura Gerič, Neža Mitruševska, Tamara Mavsar), so slovenske rokometašice vpisale prvo zmago v kvalifikacijah. Izbranke Toneta Tislja so ob slabši igri z veliko napakami na koncu v precej izenačeni tekmi le premagale Avstrijke, ki so v uvodnem krogu na domačem igrišču visoko izgubile s Češko.

Slovenke so večji del prvega polčasa zaostajale za dva ali tri zadetke. Avstrijke so namreč že v osmi minuti povedle s 6:3, saj domača obramba 5-1 ni dobro delovala. Tiselj se je zato odločil za 6-0, kar pa tudi ni bistveno spremenilo razmerja moči.

Gostje so namreč držale prednost, po zaslugi Miše Marinček (11 obramb v prvem polčasu) pa se ta vsaj ni višala. V zadnjih desetih minutah so se gostiteljice spet odločile za obrambno različico 5-1, ki jim je pomagala ujeti priključek. Ana Gros je v 24. minuti zadela za 11:12, Katja Čerenjak pa je minuto pozneje izenačila.

Slovenke so imele takoj zatem nekaj napadov za prevzem vodstva, toda streli (tudi sicer prvega orožja Ane Gros) so bili premalo natančni. A na drugi strani niso blestele niti avstrijske strelke, tako da sta ekipi polčas končali povsem poravnani.

V uvodu drugega dela so si Avstrijke prislužile dve dvominutni kazni, česar pa domačinke niso znale unovčiti. Resda so prešle v vodstvo s 15:13, a imele priložnosti za še višjo prednost. Te so ostale neizkoriščene, tako da je Krimova igralka Gorica Ačimović že v 37. minuti izid spet poravnala (16:16).

V 40. minuti se je za nameček poškodovala Lina Krhlikar, toda med 42. in 44. minuto so imele gostiteljice znova dve igralki več na igrišču, a tudi takrat niso znale povsem unovčiti te številčne prednosti.

Deset minut pred koncem so Tisljeve izbranke povedle s 25:22, nato ob igralki več še s 27:24, ko pa je Neli Irman v 55. minuti zadela za 28:24, je bilo bolj ali manj jasno, da bo zmaga ostala doma. V teh trenutkih je znova svoje delo dobro opravila Marinčkova, ki je v obup spravljala tekmice iz Avstrije.

Po dveh krogih v skupini 5 vodi Švedska s štirimi točkami, Češka in Slovenija jih imata po dve, Avstrija pa je še brez točk.