Festival Dialog kultur je prvi tovrstni na svetu, ki je posvečen fenomenu iskanja identitete posameznikov v sodobnem svetu. Namen festivala je obuditi dialog med kulturami preko univerzalnega filmskega jezika. Festival se bo vsako leto premikal drugam, naslednja pa sta na vrsti Francija in Združeni arabski emirati. Na petkovi otvoritvi je kot poseben gost sodeloval tudi Tanović.

Film Cirkus Columbia pripoveduje zgodbo Divka Buntića, ki se po 20 letih dela v Nemčiji vrne v Bosno in Hercegovino leta 1991, ko se začenjajo priprave na vojno v državi. Njegovo življenje je uvodoma idealno, saj uresniči sanje vseh zdomcev iz nekdanje Jugoslavije in se vrne domov z mercedesom, denarjem pa tudi lepim mladim dekletom. Za srečo je vzel s seboj tudi črnega mačka, ki pa mu nekega dne pobegne, nakar se mu življenje začne podirati, skupaj z življenjem njegovih rojakov.

Na festivalu bo prikazanih 16 celovečernih filmov in dokumentarcev, med drugim iz Brazilije, Mehike, Indije, Nemčije, Španije, Južne Koreje, Izraela, Turčije, Japonske, ZDA, Belgije in drugod. Filmi bodo predvajani v Šoli vizualnih umetnosti in kinu Quad.