Tekma z Barcelono je že sama po sebi velik dogodek, današnjo tekmo pa si bodo rokometaši kluba Croatie Osiguranje zagotovo zapomnili za vse življenje, saj jo bodo posvetili preminulemu nekdanemu članu svoje ekipe Izotku Pucu.

Tiskovna konferenca pred današnjim srečanjem je minila v znamenju solz, ki jih nista mogla zadržati direktor kluba Bartol Kaleb in menedžer Zoran Gobac

Igralci bodo igrali z žalnimi trakovi

Izkupiček kart bodo namreč namenili družini Iztoka Puca, nedavno preminulega člana svoje ekipe.
Prodali so vseh 7260 kart, okrog 6500 pa jih je klub razdelil tudi sponzorjem. Načrtujejo, da bodo lahko družini Iztoka Puca nakazali okoli 25.000 evrov, igralci pa bodo danes v njegov spomin igrali z žalnimi trakovi.

Balić, igralec kluba, je za hrvaški Jutranji list o Pucu dejal: "Poznala sva se in se pozdravila vsakokrat, ko sva se srečala. Spremljal sem ga zelo dolgo, bil je rokometaš, ki je znal praktično vse. Strašen igralec, eden najboljših levih zunanjih v zgodovini.“

Balić: Dali bomo vse od sebe in zmagali za Iztoka

Poudaril je, da je svetovni rokomet izgubil enega izmed najboljših igralcev in da si to o njem mislijo tudi vsi, ki ga niso imeli priložnosti tudi osebno spoznati. Balić je še dodal, da bodo danes igrali in poskušali zmagati samo za Puca. "Obljubimo, da bomo dali vse od sebe,“ je njegove besede navedel hrvaški portal sportal.hr.

Hrvate bo danes na tekmi zagotovo vodilo srce in vsi se strinjajo, da bi bilo čudovito, če bi jim ravno danes uspelo prvič premagati španskega velikana – vse to le za Puca.

Več o uspešnem rokometašu si lahko preberete na spodnjih povezavah:

Poslednja Iztokova želja: Počivati želi v Velenju, Novalji in Zagrebu

Odšel je legendarni Žoga