Ta ni bil njen edini starejši ljubimec na Zahodu. Že pri osemnajstih letih naj bi ljubimkala z neimenovanim nizozemskim diplomatom, po aferi s Hancockom pa začela afero z neimenovanim funkcionarjem Nata.

Ljubitelj žensk in Rusije

Petinšestdesetletni poslanec Hancock, ki je ta teden odstopil iz parlamentarnega odbora za obrambne zadeve, je že dolgo znan po tem, da je rusofil, ki ima rad ženske. Ko je bil leta 2006 na enem izmed svojih številnih potovanj v Rusiji, se je vanj "zagledala" takrat komaj 22-letna Katia, ki se res piše Zatuliveter. Ne dolgo zatem se je preselila v London, kjer jo je Hancock istega leta (2006) zaposlil kot svojo asistentko. V odstopni izjavi je poudaril, da ji ni nikoli dal v roke zaupnih dokumentov. Britanska varnostna služba MI5, ki priznava, da nima nobenih konkretnih dokazov o vohunjenju gospodične Zatuliveter, je začela kazati zanimanje za njuno afero in zanjo šele potem, ko so Američani lani izgnali privlačno rusko vohunko Anno Chapman, ki je začela vohuniti v Britaniji, kjer se je tudi za nekaj let poročila. Katia jim je bila sumljiva, ker je, tako kot Anna, "mlada ženska z zelo razpredeno mrežo prijateljev in znancev". Katia je pred komisijo, ki obravnava njeno pritožbo, priznala, da je bila štiri leta Hancockova ljubimka, zanika pa, da je kdaj delala za rusko vohunsko službo. Dejala je celo, da je šele potem, ko sta na začetku leta 2010 prekinila afero, izvedela, da je poročen, kar najbrž veliko pove o gospodu Hancocku.

Priznala je tudi afero z Natovim visokim funkcionarjem, o kateri se je, ko so jo najprej zaslišali agenti MI5, tudi šalila. Dejala je, da mu je pošiljala od 50 do 100 elektronskih pisem na dan. "Spomnim se, da sem mu napisala, da sem onemogočila pol Nata, ker sem ga motila pri delu. Potem sem pripisala, da moram nehati pisati, ker mi iz Kremlja čestitajo za moje dosežke."

Veteranska agentka MI5, ki je skrita za zaveso pričala na obravnavi komisije, je na vprašanje, ali je ta šala vplivala na oceno MI5, da je Katia potencialna grožnja državni varnosti, odgovorila: "To ni bilo bistveno, je pa dodalo barvitost sumom." O aferi z nizozemskim diplomatom govori njen dnevnik, v katerem o njem piše, da se obnaša kot "zatreskana najstnica". Pri MI5, kjer so ga prebrali, mislijo, da si je to afero morda celo izmislila. Agentka, ki je nastopila kot priča, je dejala, da ni nujno, da je Katia Hancocku nastavila tako imenovano "medeno past", da bi ga izsiljevala, poudarjajo pa, da ruska obveščevalna služba v svojih operacijah posega tudi po seksualnih odnosih svojih agentk in agentov. Britanski tabloidi kar tako, na suho in brez dokazov trdijo, da je imela Katia afere tudi z vrsto evropskih politikov in diplomatov.