"Zelo slabo smo začeli letošnjo ligo prvakov. Odigrali smo slabo tekmo, brez ritma, povsem brez kontrole in kakršne koli moči. Težko je v tem trenutku takoj po tekmi povedati, kaj je bil glavni vzrok za takšno igro, a zagotovo je to tudi sijajen nasprotnik, ekipa Toursa, ki je briljirala zlasti s servisom," je zmajeval z glavo trener ACH Volleyja Igor Kolaković, ki je še dodal: "Mi smo predvsem delali napako za napako in se nikakor nismo mogli potegniti ven iz slabega ritma, prav tako nismo kontrolirali položaja, kot to običajno počnemo. Žal smo izgubili, tolažba, čeprav slaba, pa je dejstvo, da smo izgubili proti odličnemu nasprotniku."

Manj časa, kot je bilo v navadi v preteklih sezonah, je na igrišču preživel kapetan Andrej Flajs, saj sta imela na sprejemalskih položajih prednost Alan Komel in Uroš Kovačević. Priložnost za igro so dobili vsi trije mladi igralci - Klemen Čebulj, Gregor Ropret in Jan Klobučar, na mestu blokerja pa je v prvi postavi zaigral Matej Vidič, ki pa je bil brez napadalnega (niti točke) in tudi obrambnega učinka (nobenega bloka). "Tours je zelo dobro serviral ves čas tekme in nam s tem povzročal silne težave, ker so bili njihovi servisi izredno močni in tudi zelo natančni. Tudi v drugih elementih igre so nedvomno prevladovali - v bloku in protinapadu. Gostitelji so nas nedvomno nadigrali v prvih dveh nizih, v tretjem smo se držali do drugega tehničnega odmora, po tem se je ponovila zgodba od prej. Težko je reči, kaj je bil vzrok za takšno igro, toda zmagal je boljši tekmec. Prepričan pa sem, da bomo na naslednji tekmi zagotovo pokazali svoj pravi obraz," ostaja optimističen Andrej Flajs.

Prihodnji teden bo imel ACH prvi popravni izpit, ko v Stožicah gostuje Budvanska rivijera s slovenskim selektorjem Veselinom Vukovićem na čelu. Ljubljančani morajo na vsak način vzeti poln plen, saj bi bila že zmaga s 3:2 in s tem le dve osvojeni točki enaka porazu. V boju za drugo mesto v skupini mora zdaj ACH praktično nujno dobiti vse domače tekme.