Čeprav se je krožni napadalec Bojan Skoko po poškodbi nosu že na sredini prvenstveni tekmi proti Krškemu vrnil v moštvo (k zmagi s 40:28 je prispeval štiri zadetke), prav tako pa je nared tudi Sebastian Skube, trener Radojkovič nima mirnega spanca. Na (lažji) bolniški so (bili) Robi Konečnik, Uroš Rapotec in Dušan Podpečan, najhujši udarec za slovenske prvake pa je poškodba vratarja Gorazda Škofa. "Brežiško hobotnico" je na treningu dan pred nedeljskim derbijem z Izolo (Koprčani so ga izgubili s 27:28) zaskelelo v stegenski mišici, magnetna resonanca pa je pokazala, da ga čaka daljši prisilni počitek.

Vratarsko breme je (in bo tudi še nekaj časa) padlo na Jureta Vrana in Dušana Podpečana, ki bosta jutri zadnji domači zid pred napadi Nemcev. "Posebne analize za Hamburg niso potrebne, saj igra za Nemce nenavadni in agresivni obrambi 3-2-1 in 5-1, ne pa 6-0. Iz obrambe prehaja v hitre (pol)protinapade, v katerih je zelo učinkovit, in večino zadetkov dosega prav s tem elementom igre," je nasprotnika analiziral trener Radojkovič. Hamburgov napad na postavljeno obrambo traja v povprečju le 15 sekund, saj se igralci zelo hitro odločajo za strele, zato Radojkovič meni: "To je pravi atomski rokomet."

Hamburg je v minuli sezoni po dolgoletni vladavini Kiela prvič postal nemški prvak, uradno pa je bil tudi tretji najboljši klub v Evropi. Na zaključnem turnirju najboljše četverice v evropski ligi prvakov v Kölnu je v polfinalu klonil proti Ciudadu Realu (zdaj Atletico Madrid) s 23:28, na tekmi za tretje mesto pa je bil v nemškem obračunu uspešnejši od Rheina Neckarja Löwna s 33:31. Moštvo, ki ima kar deset tujcev, je v torek odigralo prvenstvo tekmo proti Hannovru v gosteh, zmagalo s 37:34 in potrdilo trenutno drugo mesto (14 točk, vodilni Kiel 18), velik delež k sedmi zmagi na devetih tekmah pa je prispeval tudi Slovenec Renato Vugrinec s šestimi zadetki.

"Ne, Hamburg nima niti enega dobrega igralca, ampak same vrhunske. In vsak, ki se vsaj malo spozna na rokomet, zna našteti najmanj šest, sedem igralcev tega kluba," v šaljivo-resni kombinaciji pravi organizator Cimosove igre Dean Bombač. Kljub temu napoveduje, da rumeno-modri ne bodo vrgli puške v koruzo pred gigantom iz Nemčije. "Igramo pred domačimi navijači in v Bonifiki se nikogar ne bojimo. Obeta se rokometni spektakel, ki se ga veselimo tudi igralci. In mogoče poskrbimo za senzacijo," se potihoma nadeja 22-letni Bombač, katerega glavni hobi je - nogomet.