Sobota, 22. oktobra

Na 22 šolah bo potekalo 26. državno tekmovanje iz znanja logike za učence osnovnih šol v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

Nekaj logike je tudi v ustanavljanju novih strank, čeprav precej manj kot v matematični logiki. Tako bo v Ljubljani svojo stranko, ki jo potrebuje za volitve, ustanovil ljubljanski župan Zoran Janković, programsko bodo kongresovali mladinci SDS, v Novi Gorici pa bo Zveza za Primorsko potrjevala volilni program.

V Kopru se bodo spomnili 20. obletnice odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije, slavnostni govornik na prireditvi bo predsednik republike Danilo Türk.

V Cankarjevem domu bo koncert skupine Terrafolk s Simboličnim orkestrom pod taktirko dirigenta Izidorja Leitingerja.

V Söldnu se začne sezona alpskega smučanja.

Nedelja, 23. oktobra

V ljubljanskih Stegnah bo eksotično. Živalsko eksotično.

V Ponikvah bo teklo vseslovensko srečanje kmetov.

V štajerski prestolnici, zaenkrat še neodcepljeni, bo sklepna prireditev s podelitvijo nagrad 46. festivala Borštnikovo srečanje.

V osrednjeslovenski prestolnici bodo vsi nekam tekli. Prireditelji 16. mednarodnega Ljubljanskega maratona pričakujejo skupno več kot 22.000 tekačev.

Evropski pogovori konec tedna, namenjeni reševanju dolžniške krize v evrskem območju, se bodo sklenili z vrhoma EU in območja evra, iz Slovenije se ju bo udeležil premier Borut Pahor.

Ponedeljek, 24. oktobra

Na Portugalskem bo največja krovna sindikalna organizacija CGTP izvedla generalno stavko, s katero protestirajo - kako predvidljivo - proti varčevalnim ukrepom vlade, s katerimi želi ta omejiti proračunske izdatke, da bi zadostila zahtevam EU in Svetovne banke.

Torek, 25. oktobra

Balkanski bojevniki bodo spet sedeli na zatožni klopi ljubljanskega okrožnega sodišča.

Sreda, 26. oktobra

Nadaljevanje sojenja v aferi čista lopata. Gradbinci, nadzorni stolp na letališču, dogovarjanje o razpisih med podjetji, ki so danes bolj ali manj vsa pod vodo.

Bližnjevzhodna četvorka se bo ločeno sestala z izraelskimi in palestinskimi predstavniki v poskusu ponovno zagnati bližnjevzhodni mirovni proces.

Četrtek, 27. oktobra

Irci bodo volili novega predsednika/predsednico.

Košarkarji Olimpije bodo skušali v Sieni na drugi evroligaški tekmi presenetiti tamkajšnji Montepaschi.

Petek, 28. oktobra

V Krškem bo tekla osrednja državna slovesnost ob dnevu reformacije.

V Corku na Irskem se začne mednarodni Jazz festival.