Poslanci na politični desnici so seveda prepričani, da jim je predčasno slovo od neizmerno udobnih, v rjavo usnje oblečenih sedežev, pomičnih sem ter tja in vrtljivih okoli svoje osi, zrihtal Pahor osebno, ki je s svojo vlado naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi "zaj... vse, kar se je zaj... dalo". A odgovornost je deljiva, vprašanje je le, ali se bodo na 22. obletnico ustanovitve koalicije Demos in na dan, ko je umrl Frank Zappa, to spomnili tudi volilci.

38 dni prej kot lani je v Ljubljani padal prvi letošnji sneg. Pravzaprav, četrtkov sneg ni povsem prvi letošnji, saj je snežilo že januarja. Tudi ni prvi zimski sneg, saj je padel dobrih 30 dni po začetku jeseni in skoraj dva meseca pred uradnim začetkom zime. V skladu s politično klimo - ergo političnim podnebjem - je sneg letos predčasen. Predvolilni. Saj sneg ne pada zato, da bi pobelil deželo, pada zato, da bi zver pustila svoje sledi, in od včeraj je tam zunaj politični zverinjak.

9 odstotnih točk je bila manjša razlika med najnižjim in najvišjim razpoložljivim dohodkom v letu 2009, je v četrtek priobčila uradna statistika. Razpoložljivi dohodek prebivalca je v osrednjeslovenski statistični regiji znašal 11.439 evrov, to je za več kot 10 odstotkov več od povprečja v Sloveniji, najnižji razpoložljivi dohodek na prebivalca pa je v letu 2009 izkazovala pomurska statistična regija, 8938 evrov, to je skoraj 14 odstotkov manj od slovenskega povprečja. Manjšo razliko je sicer mogoče pripisati rasti razpoložljivega dohodka v pomurski statistični regiji in upadu dohodka v osrednjeslovenski statistični regiji, a ne gre pozabiti niti, da je povprečni razpoložljivi dohodek v Sloveniji upadel za 2 odstotka glede na leto prej. Vsi bolj revni, vse bolj enakopravni.

68 policistov in kriminalistov se je v sredo pognalo v hišne preiskave, da bi s premetavanjem dokumentov, brskanjem po predalih in drobovjih računalniških trdih diskov ter s preobračanjem menda dveh osebnih avtomobilov našli dokaze, da je državni sekretar, zadolžen za pomoč Pomurju, Andrej Horvat kanaliziral denar za pomoč do pravih oseb. Prave osebe so v tem primeru osebe, ki so gospodu Horvatu pri srcu ali pa so vsaj dolgoročno koristne.

56 neavtohtonih divjih živali se je od torka do srede prosto sprehajalo po okrožju Muskingum v zvezni državi Ohio, na drugi strani velike luže, potem ko jih je neuravnotežen lastnik zasebnega živalskega vrta izpustil na prostost. Na prostosti so bili tigri, levi, opice in medvedi, svoje kratko bivanje brez spon ograd pa so plačali s smrtjo, saj je policija 48 živali postrelila, šest so jih ujeli in jih poslali v živalski vrt, dve pa sta še na prostosti.

6,66 odstotka vseh potrebnih satelitov za delovanje evropskega navigacijskega sistema Galileo naj bi bilo od petka na svojem mestu v orbiti nad Zemljo, kakšnih 23.000 kilometrov nad našimi glavami. V četrtek zvečer bi morali namreč iz Francoske Gvajane izstreliti nosilni raketi s prvima dvema satelitoma od 30 potrebnih, ki naj bi zagotovili evropsko različico GPS, čeprav naj bi sistem po prvotnih načrtih deloval že od leta 2008. A nam, kot kaže, tudi po vzpostavitvi ne bo kaj dosti koristil, saj je bil po napovedih ameriškega pridigarja Harolda Campinga včeraj konec sveta in nas pravzaprav ni več. Kam bodo sateliti pošiljali signal, še ni prav jasno.