"V tej sezoni ni svetovnega prvenstva ali olimpijskih iger, zato je moj cilj, da na vsaki tekmi nastopim dobro pripravljena in se vsaki tekmi posvetim na najvišji možni ravni," je povedala Črnjanka, svetovna veleslalomska prvakinja, pred zahtevno sobotno preizkušnjo, ki bo že dala prvi odgovor o formi.

"Uvodna tekma v Söldnu je vedno nekaj posebnega, ker ne veš, kje si in kam sodiš ... Res pa je, da sem imela letos malo več primerjav s puncami kot lani. Približno vem, v kakšni formi sem. Jasno, da treningi nikoli niso primerljivi s tekmo. Na podlagi treningov si lahko narediš eno sliko, ne moreš pa napovedati, kaj se bo zgodilo. Razpolagam z informacijami, na podlagi katerih si lahko ustvarim določeno sliko, je pa tekma nekaj povsem drugega od treninga," je še dejala slovenska šampionka.

Mazejeva želi čim prej ujeti zmagovalni ritem: "Mislim, da je že začetek zelo pomemben, zato želim čim prej ujeti ta val, ki sem ga lani ujela po svetovnem prvenstvu. Mislim, da sem, če se ozrem nazaj, lahko ponosna na rezultate, ki sem jih dosegla v lanski sezoni, ko sem potrdila, da sem lahko svetovna prvakinja, kar je bil zelo velik korak v moji karieri. Mislim, da sem tudi zaradi tega zdaj dosti bolj samozavestna, zadovoljna s samo sabo in se lahko na progo podam malo bolj sproščeno, ker vem, da sem res dosegla v karieri tisto, za kar sem delala in me še vedno veseli in mi je všeč to, kar delam. Se bom borila vsak dan posebej."

Ni skrivnost, da se v novi sezoni želi neposredno vplesti v boj za skupno zmago in največjo smučarsko krono - veliki kristalni globus, čeprav o tem na glas še ne želi razmišljati in se preveč obremenjevati: "Sezona je dolga. To nam je nova stvar, ko se podajamo v nov cilj - držati se na čim višjem nivoju skozi celotno sezono. Mogoče pa letos pride malo prej ta val in upam, da bom dolgo 'surfala' na njem."

"Nima smisla govoriti o velikem globusu, ciljati ali fokusirati se nanj. Enostavno moraš iti s tekme na tekmo, se boriti iz dneva v dan, dati vse na vsaki tekmi, to je edina stvar, na katero se moram osredotočiti. Enostavno moraš svoje smučanje izpiliti do takšne mere, da lahko na vsaki tekmi daš svoj maksimum - fizično, psihično, zdržati celo sezono ... Stvar je nova tudi zame, nisem se še nikoli počutila tako dobro pripravljena, da bi sploh lahko o tem razmišljala. Tako je moj edini cilj - izkoristiti znanje, ki ga imam, moč, in upam, da bo šlo vse v redu," je sklenila Mazejeva, ki se je lani prebila na tretje mesto v skupnem seštevku. Pred njo sta bili le ameriška zvezdnica Lindsey Vonn in Nemka Maria Riesch.