Sam poraz v Franciji sicer ne bi bil skrb zbujajoč, a če je tokratna predstava prikaz realnega stanja med ekipama in če je poljski Skra Belchatow res ekipa, ki jo bo težko ugnati, potem varovanci Igorja Kolakovića nimajo veliko možnosti za napredovanje. Navijači ACH Volleyja lahko le upajo, da so imeli slovenski odbojkarji le slab dan in da neprepričljiva igra ni posledica realnega stanja.

Ljubljančani, opogumljeni z dvema zmagama na mednarodnih turnirjih in zmago na prijateljski tekmi proti Padovi, so bili bledi v vseh elementih, tako da niso niti v enem trenutku ogrožali zmage razpoložene domače ekipe. Le dvakrat na tekmi so vodili z več kot točko prednosti in še to na začetku oziroma sredini tretjega niza. Žarek upanja je zasijal le v tretjem nizu pri vodstvu s 13:11, ki pa ga je odlični domači češki korektor David Konecny z odličnimi servisi hitro izničil, še več, svojo ekipo je spet popeljal v zanesljivo vodstvo. Prav v teh trenutkih je pri gostih povsem odpovedal sprejem, ki je bil na začetku še zelo soliden, nato pa je strmo padal. Slovencem se je močno poznala odsotnost blokerja Matevža Kamnika, za nameček pa je poškodovan igral še en bloker Adam Simac. Blok tako ni bil tak kot v prejšnjih letih, a še bolj so šepale napadalne akcije, napak je bilo ogromno.

Naslednjo tekmo lige bodo Ljubljančani igrali naslednjo sredo, ko v Stožice prihaja slovenski selektor Veselin Vuković in njegova Budvanska Rivijera, ki je sinoči z 0:3 doma klonila proti poljskemu Skra Belchatowu.