Tako Švedinje kot Slovenke so nastopile v precej oslabljenih zasedbah. Pri gostiteljicah je manjkala prva zvezdnica Isabelle Gullden, prav tako pa tudi ni bilo Linnee Torstenson in Sabine Jacobsen. Še bolj zdesetkane so bile gostje, pri katerih so manjkale Maja Zrnec, Laura Gerič, Mirjana Gojkovič, Neža Mitruševska, Tamara Mavsar (bolezen) in Alja Koren (poškodba gležnja).

Kljub temu so Slovenke sanjsko začele tekmo (obe reprezentanci sta v spomin na umrlega Puca nosili črne trakove), saj so v deseti minuti povedle kar s 5:1, pri čemer se je rekonvalescentka Ana Gros kar trikrat vpisala med strelke. A Skandinavke so nato zaigrale agresivno v obrambi in učinkovito v protinapadu, po delnem izidu 5:0 so povedle z 8:6, polčas pa dobile kar s 15:10. Tudi v nadaljevanju so gospodarile na igrišču, tekma pa je bila odločena, ko so si priigrale sedem zadetkov prednosti (19:12).

"Začetek je bil super. Obramba je bila dobra, nekaj težav pa smo kasneje imeli v napadu. Dekleta so dala vse od sebe, a še nimamo dovolj kakovosti za zmago proti taki vrhunski ekipi," je ocenil slovenski selektor Tone Tiselj.

Izida 1. kroga v skupini 5: Avstrija - Češka 26:36 (13:16), Švedska - Slovenija 27:20 (15:10).