Kariero je začel v Šoštanju, nato odšel v banjaluški Borac, klubski vrhunec pa je dosegel v Zagrebu, s katerim je dvakrat osvojil naslov prvaka Evrope. "Puc je junak, dobiti mora rokometno odlikovanje," je vpil komentator hrvaške televizije, ko je Iztok na povratni finalni tekmi lige prvakov leta 1993 proti nemškemu Wallauu v zadnji sekundi dosegel gol, ki je Zagrebu prinesel naslov evropskega prvaka.

Iz Zagreba je odšel v Celje, kjer je v dresu pivovarjev med letoma 1994 in 1999 osvojil po pet naslov slovenskega prvaka in pokalnega zmagovalca ter trikrat igral v polfinalu lige prvakov. Naslednja postaja je bila Ljubljana, kjer je v dresu Mobitela Prul 67 leta 2002 postal državni prvak. V Ljubljani je tudi končal igralsko kariero in postal športni direktor Prul, ki so se v sezoni 2002/03 uvrstile med štiri najboljše v Evropi.

V športni zgodovini bo ostal zapisan kot igralec, ki je na treh olimpijskih igrah nosil dres treh različnih reprezentanc. Na OI 1988 v Seulu je z Jugoslavijo osvojil bron, v Atlanti 1996 je kot član Hrvaške postal olimpijski zmagovalec, leta 2000 pa je v Sydneyju nastopil še za Slovenijo (34 tekem, 120 zadetkov) in osvojil osmo mesto. Iztok, ki se ga je na Hrvaškem zaradi slovenskih korenin prijel vzdevek Žoga, je s Hrvati osvojil še dve kolajni: bron na EP 1994 na Portugalskem in srebro na SP 1995 na Islandiji.

Po rokometnem slovesu sta se z ženo Jasenko posvetila teniški karieri sina Boruta, ki igra za Hrvaško. Družina se je preselila na Florido, a v zadnjem času se je Iztok boril s hudo boleznijo. Rak na pljučih se je sčasoma razširil še na jetra in bolezen je bila na koncu močnejša od velikega športnika in človeka.

Nekdanji soigralec Rolando Pušnik in Dragana Jusupović sta bila že med njegovo boleznijo pobudnika akcije za zbiranje sredstev, s katerimi bi vsaj delno pomagali pokriti stroške dragega zdravljenja v ZDA. Kljub njegovi smrti načrtovani tekmi v soboto, 5. novembra 2011, v celjski dvorani Zlatorog ostajata. Ob 17. uri se bosta pomerili reprezentanci, za kateri je igral tudi Puc (hrvaška z OI 1996 v Atlanti in slovenska z OI 2000 v Sydneyju), dve uri pozneje še sedanja reprezentanca Slovenije in Celje Pivovarna Laško, izkupiček pa bodo namenili Iztokovi družini.