Koprska zasedba, ki je v dosedanjih treh tekmah premagala poljsko Wislo iz Plocka in romunsko Constanto ter izgubila z makedonskim Metalurgom iz Skopja, bo gostila eno najboljših moštev na svetu. HSV je v minuli sezoni slavil v izjemno močnem nemškem prvenstvu, na vrhu pa je zamenjal "serijskega nemškega prvaka" iz Kiela.

Na dosedanjih treh tekmah v ligi prvakov je HSV prepričljivo ugnal ruski Sankt Peterburg, Constanto in Metalurg. V nemškem prvenstvu je po devetih krogih (ob sedmih zmagah in dveh porazih) na drugem mestu, za vodilnim Kielom, ki ima 100-odstotni izkupiček, pa zaostaja štiri točke. V domači generalki pred tekmo v Kopru je v gosteh ugnal Hannover s 37:34.

V slovenskem taboru imajo pred gostovanjem atraktivnega tekmeca obilo kadrovskih težav. V ekipo se resda vrača krožni napadalec Bojan Skoko, na nedeljski tekmi zagotovo ne bosta nastopila vratar Gorazd Škof in Robi Konečnik, pod velikim vprašajem pa je tudi nastop rekonvalescenta Sebastjana Skubeta. Nekaj težav s kolenom ima tudi Uroš Rapotec.

"Zaradi zgoščenega urnika tekem in peklenskega ritma smo vedeli, da bomo imeli težave s poškodbami, nismo pa pričakovali, da jih bo tako veliko," je uvodoma dejal trener koprskega moštva Fredi Radojkovič in dodal: "V Bonifiko prihaja HSV, ki je absolutni favorit. Že pred začetkom lige prvakov smo večkrat dejali, da je zasedba iz Hamburga ekipa, ki v naši skupini odstopa po kakovosti in proračunu. Ne glede na naše težave s poškodbami bomo skušali narediti vse, da se jim enakovredno zoperstavimo. Igramo na domačem igrišču, verjamem, da bo tudi dvorana polna. Če HSV ne bo 100-odstoten, ga bomo ob pomoči naših bučnih gledalcev skušali presenetiti."

Za nemško ekipo, ki jo vodi Šved Per Carlen, igrajo sami velemojstri rokometne igre. Nemci Pascal Hens, Johannes Bitter in Michael Kraus, Francoza Bertrand in Guillaume Gille, Hrvati Igor Vori, Blaženko Lacković in Domagoj Duvnjak, Danec Hans Lindberg, Šved Oscar Carlen, Poljak Marcin Lijewski so imena, ki jih spoštuje rokometni svet, pred kratkim pa so se Nemci okrepili tudi z nekdanjim slovenskim reprezentantom Renatom Vugrincem.

Pravico na slovensko-nemškem klubskem obračunu bosta delila Slovaka Michal Badura in Jaroslav Ondogrecula, delegat pa bo Islandec Gunnar Gunnarsson.