Reprezentanti se bodo zbrali v nedeljo, 30. oktobra, v Zrečah, kjer bodo v sedmih dneh opravili devet treningov. Poleg tega bodo odigrali tudi dve tekmi: na prvi (četrtek, 3. novembra) v dvorani v Zrečah se bodo reprezentanti, razdeljeni na dve ekipi, pomerili kar med sabo, na drugi (sobota, 5. novembra) v dvorani Zlatorog v Celju pa z domačim klubom Celje Pivovarna Laško. Slednja bo imela tudi človekoljubni značaj, saj bodo na njej zbirali sredstva za pomoč hudo bolnemu Iztoku Pucu.

V okviru tedna EHF bi morala Slovenija sodelovati na turnirju na Slovaškem, a so ga odpovedali. Iskanje možnosti za organizacijo turnirja doma ali igranja na kakšnem turnirju v tujini ni obrodilo sadov, zato se je selektor Denič odločil za enotedenske priprave v Zrečah z dvema tekmama. "Na EHF obstaja seznam igralcev, na katerem je še dvanajst igralcev, ki jih lahko pokličemo v reprezentanco. A tokrat ne bodo v Zrečah, prav tako pa jih tudi ne bomo testirali, medtem ko ostale med pripravami čaka test motoričnih sposobnosti," pravi Denič.

Od igralcev, ki jih je želel povabiti v Zreče, na seznamu ni le Nenada Bilbije. Kar 208 centimetrov visokega Celjana, ki si služi rokometni kruh v nemškem drugoligašu Mindnu, čakata v tem obdobju dve pomembni tekmi na želeni poti vrnitve v prvoligaško druščino. Nemški klub in igralec sta že pred tremi tedni zaprosila slovensko stran, da ne bi sodeloval na tokratni reprezentančni akciji, zagotovo pa bo na drugem (sklepnem) delu priprav za EP, ki se bodo začele 26. decembra v Velenju.