Danes pa je za francosko televizijo Canal+ pojasnila, da je spremenila odločitev in vendarle ne bo sama neposredno pri preiskovalnem sodniku zahtevala odprtja primera proti Strauss-Kahnu, kateremu očita poskus posilstva leta 2003.

Kot je pojasnila, je Strauss-Kahn v pismu, ki so ji ga posredovali tožilci, jasno priznal spolni napad nanjo, kar pomeni, da je bil njen "status žrtve" priznan. Kot je sicer dodala, še naprej vztraja, da je šlo za poskus posilstva, a v vsakem primeru ji sedaj ne morejo več očitati, da laže, kot je Strauss-Kahn trdil sprva.

"Pričakovala bi, da se bo opravičil, a to bi bilo za tega moškega preveč, mislim, da tega ne bo storil," je še dejala 32-letna Banonova. Nekdanjemu prvemu možu IMF je še svetovala, naj se odslej raje ne izpostavlja preveč, saj je "uradno spolni napadalec".

Problematični zastaralni rok

Pariško tožilstvo je minuli teden opustilo preiskavo proti Strauss-Kahnu v zvezi s sumom spolnega napada na Banonovo. Kot so pojasnili, je Strauss-Kahn sicer priznal, da je Banonovo spolno nadlegoval, a zastaralni rok za to kaznivo dejanje, manjše od poskusa posilstva, je tri leta in se je torej že dolgo nazaj iztekel.

Zaradi vpletenosti v podobno afero, poskus posilstva sobarice v hotelu v New Yorku, je moral Strauss-Kahn sicer letos odstopiti s položaja predsednika IMF, čeprav je tožilstvo kasneje tudi v tem primeru kazensko ovadbo proti njemu umaknilo. Ga pa v ZDA vendarle čaka civilna tožba.