Igralka trdi, da je Amazon zlorabil njene osebne podatke, natančneje datum rojstva, potem ko se je kot uproabnica prijavila na njihovo bazo IMDb leta 2008. S tem, ko je stran Amazon nato razkrila njen rojstni datum, jo je, tako igralka, prikrajšala za morebitne nove vloge na filmskih platnih.

Amazon in posledično njihova baza podatkov IMDb sta tako obtožena kršenja pogodbe, prevare, kršenja zakona o zasebnosti in varstvu potrošnikov, poroča BBC. IMDb je po posredovanju predstavnikov igralke tudi zavrnil, da bi umaknil podatke s spleta.

''Neznanka'', kot so jo poimenovali v tožbi na sodišču, živi v Teksasu, je azijskega porekla in ima amerikanizirano umetniško ime.

V tožbi je navedeno: ''Če je neka oseba doumljena kot 'že preživeta', na primer, se približuje 40 letom, je skorajda nemogoče za tako igralko, kot je tudi tožnica, da bi dobila delo, saj je tretirana kot 'starejša' in ji zato režiserji, producenti, agenti in menedžerji ne dajo enakih priložnosti – ne glede na njen talent ali zunanji videz.''

Amazon ne komentira nobenega od svojih aktivnih sodniških procesov.