Za prvi Zaposlitveni torek sta vrata odprli kar dve instituciji – Center za razvoj e-upravljanja v jugovzhodni Evropi (CeGD), ki deluje kot institucija javno-zasebnega partnerstva ter nevladna organizacija Inštitut za elektronsko participacijo (INePA). Obe se ukvarjata z e-državljanstvom, mladi pa so pri njih spoznali ključne kadre, delovne procese in se naučili, kako pripraviti prijavo na razpis. Direktor Zavoda INePA, gospod Simon Delakorda, je na koncu na podlagi izmišljenega razpisa za delo, pripravljenega prav za to priložnost, z udeleženci izvedel tudi simulacijo zaposlitvenega razgovora.

Predstavniki Zavoda INePA in CeGD so o odločitvi za sodelovanju pri projektu Zaposlitveni torek pravijo povedali, da se jim zdi projekt odlična priložnost, da mladim iskalcem zaposlitve približajo trg dela, saj so po njihovem slabo seznanjeni z možnostmi dela, ki se skrivajo tudi v drugih sferah družbenega delovanja. Obe instituciji sta bili navdušeni nad odzivom, ki ga je Zaposlitveni torek izzval pri mladih. Prosta mesta so bila zapolnjena izjemno hitro, kar kaže na resnično nujnost tovrstnih projektov, so povedali organizatorji dogodka in dodali, da enako potrjujejo tudi motivacijska pisma udeležencev, ki se skoraj po pravilu soočajo z velikimi težavami pri pridobivanju zaposlitve.
Sodelavci Zavoda Nefiks in ŠOU v Ljubljani v novembru 2011 pripravljajo še tri Zaposlitvene torke. Mladi bodo tako spoznali še gospodarstvo, razvojno agencijo in javno upravo.