Valladolid je sezono 2011/12 v evropskih pokalnih tekmovanjih začel s septembrskim nastopom na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v elitno ligo prvakov. Toda na turnirju povabljencev v Kielcah na Poljskem so Španci klonili že na polfinalni tekmi proti domačinom z 19:21 (8:11), nato pa na zgolj prestižni tekmi za končno tretje mesto še proti francoskemu moštvu Dunkerque s 23:27 (9:16).

V španski ligi je v tej sezoni odigral šest tekem, njegov izkupiček pa so štiri zmage in dva poraza. Trenutno je na četrtem mestu z osmimi točkami, zaostaja pa zgolj za Barcelono, Atleticom Madridom in Ademarjem Leonom. V zadnjem krogu je Valladolid na domačem igrišču premagal Granollers s 30:24 (15:10).

Za Valladolid igra tudi nekaj sedanjih ali nekdanjih reprezentantov Španije, poleg tega pa ima v svojih vrstah še nekaj tujcev. V minuli sezoni je zanj igral tudi slovenski reprezentant Nenad Bilbija, zdaj pa so tujci Srbi Davor Čutura, Marko Krivokapić in Ivan Nikčević, Italijan Tin Tokic, Danec Patrick Eilert in Francoz Guillaume Joli.

"Žreb nam zares ni bil naklonjen. Valladolid je predstavljal najmočnejšo ekipo iz drugega bobna, prav tako pa spada med boljše španske ekipe. Čaka nas zelo zanimiv začetek evropskega tekmovanja," je dejal velenjski trener Branko Tamše, medtem ko je slovenski reprezentant in organizator igre Marko Bezjak dodal: "Letos nimamo sreče z žrebom. Fortuna nam ni bila naklonjena v pokalu Slovenije in v pokalu EHF. Gre za najmočnejšo ekipo iz drugega bobna, vendar v življenju ne gre vedno vse po načrtih. Moje osebno mnenje je, da lahko premagamo Špance in se uvrstimo v naslednji krog. Ob tem pa se bomo zavedali, da smo izločili enega izmed favoritov za končno zmago v pokalu EHF."